Vi åker till Italien och Genoa där vi hittar en match emellan en hemmaspelare vid namn Andrea Arnaboldi och hardcourt specialisten Jan Mertl. Jag tycker att hemmaspelaren ska vara större favorit och oddset synas!

  • Matchen : Andrea Arnaboldi v Jan Mertl
  • Liga : Challenger Genoa
  • Speltips : Andrea Arnaboldi att vinna matchen
  • Odds : 1.87 @ Unibet
  • Units : 3/5
  • Spelstopp : 11.30

 

Andrea Arnaboldi ifrån Italien imponerade på mig i kvalet till US Open men misslyckades i sista omgången att ta sig förbi Dutra-Silva som sedan gjorde en riktigt bra turnering med sina mått mätta. Arnaboldi visade även upp bra spel förra veckan emot Gabashvili i Como där han dock förlorade i två raka set men Gabashvili är ingen lätt motståndare på gruset. Arnaboldi spelar nu på hemmaplan hemma i Italien och på sitt favorit underlag, grus. Här är han en helt annan spelare än han är på hardcourt, på gruset har han en enorm plus statistik och jag tror att den här matchupen är perfekt för honom. För nu möter han en spelare som kan serva och sedan slå en forehand ibland och om Arnaboldi har läst på lite grann så vet han att Mertl har i princip en obefintlig backhand och om han slår på den så kommer han vinna väldigt enkelt i raka set.

Jan Mertl ifrån Tjeckien är en spelare jag älskar att spela överspel på när det gäller inomhus turneringar då han har en väldigt effektiv första serve som är otroligt svårstoppad men på grus, nja, där är han ingen vidare spelare. Han vill helst kliva över och slå på sin forehand och stå och slå med den men jag tror inte han kommer att orka kliva över hela tiden emot en såpass bra grus spelare som Arnaboldi för han kommer bara att slå över den och tvinga Mertl till att slå svåra slag vilket inte är Mertls styrka. Jan gillar inte att spela så mycket grus och vars han spelar mest grus är faktiskt i den tyska tennis ligan där han brukar möta mycket amatör spelare.

Jag tror att Arnaboldi kommer att vinna matchen och jag hade stoppat oddset runt 1.70.

Lycka till!

/Lidde