Nu börjar jag äntligen få igång det vanliga och rätta flowet med division 1 rekarna. Lagen börjar visa exakt var dem kommer stå under säsongen och vi har snart spelat en tredjedel av grundserien. Jag kommer till söndagen lägga fokus på en match i Stockholmsserien och det är den mellan Wings och Visby. Gästande Visby leder serien och är normalt starkast på hemmaplan. Klarar de trycket mot Wings?

  • Match: Arlanda Wings – Visby/Roma
  • Serie: Division 1D
  • Speltips: Visby/Roma
  • Odds: 1.85 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 7/10, 15.00

Arlanda har under ett par år varit ett mittenlag, mer mot toppen faktiskt. Senaste säsongen tog man sig på nåt märkligt sätt ända till playoff till kvalserien utan några större stjärnor i laget. Där blev man dock totalt överkörda av Olofström och hade som sagt inte mycket att sätta emot. Man har öppnat årets serie som förväntat, en blandning mellan vinster och förluster. Det största problemet till denna match är att man saknar en hel del spelare i en redan ganska tunn trupp. Som det ser ut nu så har man bara 5 backar tillgängliga till matchen mot Visby. Backarna Sami Pitkänen och Niklas Zetterholm är fortsatt skadade och nu har även Karl Lindén brytit sitt kontrakt. Dessa tre är rutinerade och viktiga herrar för sitt Wings. Även forwawrdsen Andreas Öhrn och William Kvistö-Larsson går skadade och deltar ej. Öhrn har varit en av Wings bäst producerande spelare sista säsongerna och även nu i säsongsupptakten. Det är ett par tunga avbräck som säkerligen kommer kännas av på nåt sätt.

Visby har  öppnat grymt och leder serien med 6 vinster och endast 1 förlust. Denna kom mot serietvåan Nyköping på bortaplan. I övrigt har man mer eller mindre kört över sina motståndare. Visby har ett riktigt bra lag på pappret och jag blir väldigt förvånad om de inte slutar topp 2 i den här serien. Wings ska inte ens gå vidare till allettan. Man har ett brett lag där många av spelarna kan gå in att producera poäng och vinna matcher. I målet har man fått tillbaka stabila Marcus Lundell. Marcus vilade i fredagens match och kommer starta emot Wings.

Trots att Visby är som starkast hemma på ön så väljer jag att backa upp dem i bortamötet mt Wings. Till största del för att de är ett mycket bättre lag med framföralllt lite mer spets. Kan nämna bland annat spelare som Marcus Lundell, Andreas Gröndahl, Mikael Adamsson, Niklas Lundberg och Emil Wahlberg. Wings dras med tunga avbräck och har i nuläget bara 5 backar. Sen kan de alltid hitta en nödlösning över natten, men detta spel känns ganska bra på förhand. Kör 5 units på Visby

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Lycka till!

/Heden