Arizona har idag hemmapremiär och man får göra det med en vinst i ryggen från natten som var. Pittsburgh kommer ifrån en förlust i den första matchen och lär vara revanschsugna. Trots relativt lågt odds så kommer jag backa ett av lagen.

  • Match: Arizona – Pittsburgh
  • Speltips: Pittsburgh
  • Odds: 1.95 @ Expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 11/10, 04.05

arizona_coyotes_200x200Arizona kommer från en skrällseger i premiären igår mot Los Angeles. Siffrorna skrevs till 4-1 där kanske resultatet kanske var lite missvisande med tanke på hur matchen såg ut. Yotes tog ledningen med 2-0 efter en period och därefter var det Kings för hela slanten, vilket kanske inte heller är så konstigt. Arizona jobbade inte till sig sina mål direkt, utan man hade faktiskt relativt flyt med studsar och spelare som stod fel osv. Målvakten Mike Smith gjorde en kanonmatch och man kan tacka honom som höll matchen vid liv. Man ska nog inte dra för stora växlar av att man vann första matchen för i slutet av säsongen kommer man ändå vara nere i botten och harva. Många säger också att det här med att spela back-to-back brukar vara negativt, men jag ställer mig inte riktigt bakom det påståendet alltid för spelarna här är så pass vana och bra tränade så att de klarar av det. Idag däremot tror jag det kan spela en negativ roll för Arizona som spelade för mindre än 24 timmar sedan och det mycket för att det är precis i början av säsongen, vilket kanske gör att alla spelare inte heller riktigt kommit in i det där matchflåset helt ännu. Ikväll vid skrivande stund är ingen målvakt bekräftad, men misstänker att Anders Lindbäck kommer få chansen i kassen.

 

pittsburgh_200x200

Pittsburgh förlorade premiären med 3-0 borta emot Dallas i torsdags. En förlust som på siffrorna är väldigt dåligt, men där faktiskt spelet var helt okej. Eller ja, gör man inget mål så är det inte okej på något sätt, men målchanserna fanns verkligen där och man förtjänade åtminstone två, kanske tillochmed tre mål, men målvakten Niemi stod på huvet. Det bådar ändå gott inför nattens match. Man borde vara rejält revanschsugna och med tanke på att man faktiskt hade ett helt okej spel så bör man kunna få utdelning idag. Jag har svårt att se det stjärnspäckade lag göra få mål i två matcher i rad, speciellt när det såg ut som det gjorde förra matchen. Idag lär man tugga på framåt ännu en match och kommer förmodligen kommer man få ännu fler chanser än man hade senast då Arizona är ett klart sämre lag än vad Dallas är. Dessutom spelade Arizona igår och såhär tidigt på säsongen kan det vara tufft att lira två dagar i rad. Förra säsongen vann man båda mötena med 3-2 respektive 3-1 och det också efter att ha haft ett ganska stort spelövertag. Pens kommer till spel med fullt lag förutom Dupuis som är skadad. En normal dag så vinner Pittsburgh det här enkelt. Det kommer även ett sidospel som jag skriver nedanför.


Jag tycker det är ett ganska lågt odds för ett bortalag i NHL, men samtidigt måste man kolla lite på vad man tror också. Mitt spel idag kommer alltså bli Pittsburgh att vinna under ordinarie tid till oddset 1.95 hos Expekt. Insatsen där landar på 6 units. Det kommer även bli ett sidospel som ni kan hitta på Betsson och det blir Sidney Crosby över 1.5 poäng till oddset 2.80. Insatsen där ligger på 3 units. Sid blev poänglös i premiären och vinner dem idag så lär han vara på spelhumör.

Pittsburgh FT (1.95) – 6 units
Crosby över 1.5 poäng (2.80) – 3 units

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden