Jag kommer gå lite emot mina principer denna kväll och spela på en rak vinnare. Jag kan göra det, men i regel så väljer jag nästan alltid moneyline. Idag tycker jag dock det känns riktigt bra att testa ett rakt spel. Matchen det gäller är Arizona mot Minnesota.

  • Match: Arizona – Minnesota
  • Speltips: Minnesota
  • Odds: 2.20 @ bwin
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 14/12, 02.05

Arizonas säsong får hittills anses som ett stort fiasko. Förra säsongen gjorde man en riktigt bra säsong och förhoppningen var väl att man skulle kunna bygga vidare på det fina spel man hade, men det vill sig riktigt inte ännu. Laget man har tyckte jag under förra säsongen var ganska tunt, men samtidigt kunde man inte klaga när de vann en hel del matcher och spelade riktigt bra vissa stunder. Den här säsongen ser det relativt lika ut i truppen, men den stora skillnaden är väl att de tappat deras två kanske största stjärnor i Radim Vrbata och Mike Ribeiro. Radim är en superstjärna som jag tror att många inte vet vem och hur bra han verkligen är. Han är otroligt bra med puck och har ett handledsskott som en sniper. Ribeiro var gammal, men fortfarande en kugge i laget som bidrog med en massa poäng. Man har väl inte heller riktigt tagit in några ersättare av den kalibern och veteranen Shane Doan blir ju inte direkt yngre. Jag tycker inte heller Mikkel Bödker fått det genombrott han borde fått och svenska superstjärnan Oliver Ekman-Larsson har inte heller infriat de förväntningar han har på sig. Jag tror man kan behöva få in en superstjärna framåt för att få lite mer tyngd, även om det kanske är försvarsspelet som sviktat mest den sista tiden. Just nu håller det inte riktigt och formen är även den riktigt dålig med fyra raka förluster.

arizona_coyotes_200x200minnesota_200x200

Minnesota gillar jag att reka för de är ett otroligt roligt lag att kolla på. Man har många spelare offensivt som är väldigt kreativa och gärna bjuder på lite sköna nummer och skickar mycket puckar mot mål. Man har tre lines, nästan fyra linor, som alla kan spela offensivt och det är väl lite av deras styrka. Bakåt har man bra koll, men för att kunna gå långt i ett slutspel tror jag man behöver en lite bättre målvakt. Jag har inget ett emot Kuemper på nåt viss, men med tanke på att Wilds är såpass stabila bakåt som man är så skulle man kunna vinna Stanley Cup. Jag tycker verkligen man har potentialen till att göra det. Framåt har man en blandning mellan unga lovande talanger och en hel del rutin i Vanek och Parise. Bakåt har man backbjässen Ryan Suter och han är en av världens klart bästa backar. Sedan Parise och Suter kom till klubben och man gjord den där satsning för att bli ett topplag så har man haft det ganska lätt mot Arizona/Phoenix. De senaste två säsongerna har dessutom Arizona varit ett klart bättre lag än vad man är för tillfället. Minneosta blandar och ger för tillfället och man kanske spelar som bäst hemma i sin egen borg, men laget har en jäkla moral. Det har man visat i flera matcher den här säsongen där man gjort flera riktigt sjuka vändningar. Gör man vad man ska ikväll så ska man lätt kunna stänga ner Arizonas för tillfället ganska uddlösa offensiv och då vinner man.


Minnesota är starkare på samtliga lagdelar enligt mig och har ett riktigt bra lag på pappret. Arizona har varit en stor besvikelse den här säsongen och jag tror man får det tufft även ikväll. Ikväll kommer jag att välja Minnesota att vinna under ordinarie tid till oddset 2.20 hos bwin. Just detta bolag är klart högst på denna marknad och där måste vi också slå till isåfall.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden