NHL stampar vidare och vi närmar oss alltmer den sevärda All Star matchen mellan öst och väst. Men innan dess ska det spelas matcher i grundserien och inatt bjuds vi på massvis av matcher. En av matcherna är mötet mellan Arizona Coyotes – San Jose Sharks.  Ett möte där det är två lag i mindre bra form och båda kommer med förluster i bagaget. Lagens sex senaste möten har slutat med en bortaseger. Blir fallet även så den här gången?

  • Match: Arizona Coyotes – San Jose Sharks 
  • Serie: NHL
  • Speltips: Money line Sharks
  • Odds: 1,71 @ William Hill
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 14/1, 03:00

Startande målvakter:
Coyotes: D. Dubnyk
Sharks: Antti Niemi (troligen)

Coyotes föll rejält i sin senaste match på hemmaplan mot Ottawa Senators. En match där Coyotes tog ledningen tidigt i matchen men efter det var det slut på det roliga. Senators var mycket mer effektiva och gjorde fem raka mål och vann med 5-1.

På Coyotes tio senaste matcher har det slutat med fem segrar och fem förluster, 5-5-0. Trots en ökad poängskörd den senaste tiden har laget en bra bit att nå slutspel. Coyotes står på trettiosex poäng efter fyrtioen spelade matcher och ligger på en trettonde plats i Western Conference. Det är hela tretton poäng upp till närmsta slutspelslag.

På hemmaplan har inte alltför mycket fungerat som det borde. Man är Western Conference näst sämsta hemmalag och har bara spelat till sig tjugoen poäng på tjugotvå hemmamatcher.
Coyotes har på sina fem senaste hemmamatcher tre seger och två förluster.

Coyotes kommer till spel utan:
Z. Michalek (spelar troligen inatt)
M. Hanzal

arizona_coyotes_200x200V.S san_jose_200x163

Sharks åkte på sin andra raka förlust när laget förlorade på hemmaplan i Shark Tank mot New York Rangers. En match som bortalaget vann med 3-1. Sharks reducerade till 1-2 med dryga halva den tredje perioden kvar att spela. Men kvitteringen uteblev och istället kom 1-3 i tom bur.

Formen är lite sisådär och Sharks har på sina tio senaste matcher fyra segrar och sex förluster, 4-5-1.
Sharks behåller trots en sviktande form sin slutspelsplats. Just nu står laget på fyrtionio poäng efter fyrtiotre spelade matcher och ligger på en åttonde plats i Western Conference. Med samma poängantal som sjuan Vancouver Canucks men bara två fler än nian Calgary Flames.

Bortaspelet är däremot något Sharks har gjort riktigt bra den här säsongen. Laget har spelat tjugofyra bortamatcher och det har blivit segrar i tolv av dessa matcher. Sharks har spelat till sig totalt tjugosju poäng och är Western Conference femte bästa bortalag.
Sharks åkte på en rejäl förlust på bortaplan då det blev än en gång en 7-2 förlust mot St.Louis Blues. Förlusten satte stopp för en segersvit på tre raka matcher, och laget har tre segrar på sina fem senaste bortamatcher.

Sharks kommer till spel utan:
T. Kennedy (spelar troligen inatt)
M. Mueller
M. Brown
R. Torres

Säsongens andra fight av fem.
Den första matchen vanns av Coyotes på bortaplan med 4-3 efter straffar.
På lagens tio senaste möten har det slutat med fyra segrar för Coyotes och sex för Sharks.
Lagens fem senaste möten med Coyotes som hemmalag har slutat med två segrar för Coyotes och tre för Sharks.

Ett Sharks som är bättre på resande fot.
Det ska Sharks kunna utnyttja mot ett hemmasvagt Coyotes.
1: Sharks får inte spelet att fungera som det ska på hemmaplan, men när laget åker ut på bortamatcher ser det genast bättre ut och laget har fått en betydligt bättre utdelning på bortaplan än hemma. Western Conference femte bästa bortalag.
2: Coyotes är ett utav NHL’s sämsta hemmalag och får inte till spelet på hemmaplan. Nu senast åkte laget på en blytung förlust mot FORMSVAGA Senators.
3: Sharks är i grund och botten ett bättre lag än Coyotes. Sharks måste börja skärpa sig för att laget inte ska missa slutspel och då har man inte råd att förlora mot ett avhängt Coyotes som troligen inte kommer nå slutspel.
Sen har Sharks två raka segrar borta mot Coyotes.
Mitt spel blir Sharks som segrare inklusive övertid och straffar till 1,71 hos William Hill.