New York Rangers fortsätter på sin roadtrip och beger sig för andra matchen på lika många dagar mot Arizona Coyotes. Ett Coyotes som har startat säsongen helt okey, men det har nämligen inte deras försvarsspel gjort. Hur ska försvaret med Ekman-Larsson och c/o stå emot Rangers mäktiga offensiv?

  • MatchArizona Coyotes – New York Rangers 
  • Liga: NHL
  • Speltips: Över 5,0 mål
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 3,5/5 units 
  • Spelstopp: 8/11, 03:00

Startande målvakter:
Coyotes: M. Smith
Rangers:

En skön seger senast för Coyotes som bröt i och med segern en förlustrad på två raka matcher. Motståndarna som besegrade var Colorado Avalanche på hemmaplan. En förhållandevis jämn match som bestod av mängder av utvisningar. Efter en 1-0 ledning efter den första perioden och en tidig utökande ledning för Coyotes lyckades inte Avalanche äta ikapp underläget och kom bara så nära som 3-2 innan slutresultatet skrevs till 4-2 efter mål i tom bur.

Segern betydde att Coyotes nu tagit tre segrar på lagets fem senaste matcher och har börjat vänt på formen. Dock har dom tio senaste matcher resulterat i fyra segrar och sex förluster, 4-5-1. En orsak till att förlusterna duggar tätt är försvarsspelet. Hittills har laget släppt in trettiofyra mål efter tolv spelade matcher och snittar 2,83 mål bakåt per match. Det positiva i det hela är att målskyttet fungerar och laget har gjort lika många mål framåt som det har blivit bakåt.
Med en total poängskörd på tretton pinnar efter tolv matcher befinner sig Coyotes på tionde plats i Western Conference.

Hemma i Gila River Arena har däremot det inte blivit alltför många poäng under inledningen av säsongen. Fem spelade hemmamatcher och laget har avgått med segern i två av dessa fem. Det leder till fyra poäng och en trettonde plats i hemmatabellen i Western Conference. Mål är något som det verkligen har blivit i dessa matcher. 15-16 i målskillnad och totalt trettioen mål ger ett målsnitt på 6,2 mål inne i Gila River Arena. Noterbart är att Coyotes fyra senaste hemmamatcher har slutat med minst sex mål på resultattavlan.

Coyotes kommer till spel utan:
S. Elliott (spelar ev inatt)
A. Vermette
J. Vitale
C. Pronger (inte spelat sen 2011)

arizona_coyotes_200x200 V.S rangers_200x200

Back to back dags för Rangers. Laget besegrade även dom Colorade Avalanche i sin senaste match. Matchen slutade 2-1 i bortalaget Rangers efter att ha vänt underläget 0-1 under mittperioden till slutresultatet 2-1. Matchen summeras med två mycket bra målvakter och mängder av skott.

Segern blev den fjärde raka för Rangers och laget har nu tagit poäng i dom åtta senaste matcherna. Varav sex av dessa har laget avgått med seger. På lagers tio senaste matcher har det blivit sex segrar och fyra förluster, 6-2-2.
Med en stigande formkurva klättrar även lagets tabellplaceringen för Rangers. Laget befinner sig efter tretton omgångar på en andra plats i Eastern Conference med tjugo inspelade poäng. En stark bidragande orsak är offensiven där Rangers med sina trettioåtta mål snittar 2,92 gjorda mål per match.

Bortaspelet var en rejäl styrka från Rangers sida under förra säsongen. Under nuvarande säsong har bortaspelet stämt förhållandevis bra. Laget har spelat fem bortamatcher och tagit poäng i fyra av dessa och har avgått med segern i tre av fem matcher. Det ger en total poängskörd på sju pinnar och Rangers är Eastern Conference elfte bästa bortalag.

Rangers kommer till spel utan:
R. Nash (spelar ev inatt)

Ett möte hittills under säsongen.
Det mötet spelades i New York och där vann Rangers med klara 4-1 efter att R. Nash satt 4-1-målet i tom målbur.
Sett över lagens tio senaste möten har det slutat med två segrar för Coyotes och åtta för Rangers. Noterbart är att Rangers har fyra raka segrar mot Coyotes och dom fem senaste möten har innehållit minst fem mål.
Inne i Gila River Arena har dom fem senaste mötena slutat med två segrar för Coyotes och tre för Rangers. Noterbart är att lagens sju senaste möten där inne har slutat med minst fem mål.

Försöker Coyotes driva matchen i ett högt tempo när Rangers är back to back?
Coyotes har inget speciellt strukturerat försvarsspel och att försöka vinna matchen mot Rangers är försvarstänk fel melodi. Rangers har en bländande offensiv som är stekhet för tillfället. Laget har mäktat med tjugofyra mål på lagets sju senaste matcher. Ett snitt på 3,42 mål per match. Samtidigt som det lutar åt att bortalaget kan mönstra fullt manskap. Det är endast Nash som är osäker på spel.
Coyotes har kört på i full fart i sina hemmamatcher under säsongen och det har märkts på resultaten. Fyra av fem matcher med minst sex mål på tavlan och det är mängder av målchanser inne i Gila River Arena.
Det blir inte så mycket sämre när lagen i inbördes möten gillar att spela målrikt med bra fart och fläkt. Lagens fem senaste möten över 4,5 mål och Rangers har haft det oerhört lätt för Coyotes.
Med ett formstarkt bortalag som öser in mål mot ett hemmalag som har ett av NHL’s sämsta försvarsspel kombinerat med en offensiv match gör att överspelet ser bra ut.
Mitt spel blir över 5,0 mål till 1,80 hos bet365.