Inatt är det möte mellan uträknade Arizona och slutspelsjagande Colorado. Det borde inte bli annat här än en bortaseger med tanke på hemmalagets form, men på nåt sätt så känns Arizona farliga på nåt vis ändå och väljer därför ett skottspel istället.

  • Match: Arizona - Colorado
  • Speltips: Över 58.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 2.05 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20/3, 03.05

arizona_coyotes_200x200Arizona är ett av ligans klart sämsta lag den här säsongen och det är också förståeligt med tanke på att man också har en av dem sämsta trupperna i hela NHL. Jag tycker ändå man krigar på ganska bra och skapar verkligen lägen, men gör alldeles för få mål för att ha en chans att vinna matcherna. Förmodligen är det för att man saknar den där spetsen som man kanske haft tidigare säsonger. Bakåt är det lite som Toronto. Man är kaos helt enkelt och det är tur att man har bra målvakter som kan rädda dem från större förluster. Chanser släpper man till i mängder som vanligt och på slutet har det sett ännu värre ut. Förmodligen för att man tänker mer offensivt än defensivt. Ikväll tror jag ändå att man har bra chans att skapa en del chanser framåt. De senaste matcherna har man spelat mot lag som är grymma defensivt, men haft en hel del skott på kassen. Det laget man möter idag är betydligt sämre än de man mött de senaste omgångarna och det är på tiden att man återigen tar sig över 30 skott. Då ska den ha bra chans att sitta med tanke på att Avs säkerligen kommer upp i en hel del skott dem med.

colorado_200x163Colorado krigar för en slutspelsplats för tillfället och man måste vinna idag. De senaste matcherna har man spelat riktigt bra och kontrollerat,  trots att man faktiskt släppt till väldigt mycket chanser. Man vinner för tillfället och det är det viktiga då man är i stort behov av poängen. Man är ett skridskostarkt lag och idag möter man ett lag som kommer lämna stora luckor bakåt. Då bör man också få en hel del lägen att skjuta pucken. Tittar man på de senaste matcherna så har man inte skjutit speciellt mycket, men då har man också mött lag som är otroligt disciplinerade bakåt. Idag är det tvärtom och jag tror det kan bli en svängig match. Inte med mycket mål, men däremot tror jag att vi har goda chanser att få se en chansrik match. Historien talar också för att det blir mycket målchanser. Tittar man på de tio senaste mötena mellan Arizona/Phoenix-Colorado så är det ett snitt på 65.1 skott /match. Det är verkligen högt och att vi får en så låg lina idag beror nog enbart på lagens senaste matcher.


Jag tycker linan är lite låg och framförallt så känns oddset väldigt högt. Det är två lag som känner varandra väl och jag förväntar mig en matchbild som är väldigt böljande. Mitt spel blir alltså över 58.5 skott till oddset 2.05 hos bwin. Insatsen kommer att stanna på 6 units.

Twitter @hedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden