Här är det två lag som startat säsongen helt olika. Arizona står på tre vinster på fyra försök medans Boston tog sin första seger senast. Kan Bruins bygga vidare på den matchen eller får man återigen problem mot ett speedigt lag?

  • Match: Arizona - Boston
  • Speltips: Arizona ML
  • Odds: 1.92 @Nordicbet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18/10, 04.05

arizona_coyotes_200x200Arizona har verkligen överraskat hittills och började med tre raka vinster innan man senast fick sitt första nederlag. Det mot ett starkt Minnesota så man ska inte heller skämmas för det. Jag tror de flesta som tippat NHL innan säsongen har parkerat Arizona som sista laget i Western Conference efter 82 matcher, däribland även jag själv. Nu har man presterat över sin förmåga och är det någongång man ska vinna så är det i början när man är övertända och har flowet med sig. Laget man har är inte bättre än en sistaplats i grundserien, men som det ser ut just nu så spelar man med hög fart och en energinivå som få lag har för tillfället. Då har man också visat sig vara ganska jobbiga att möta. I alla fall under de första fyra matcherna. De unga supertalangerna Max Domi och Anthony Duclair har verkligen levererat och hjälp laget till alla segrarna. Det syns också att man spelar som ett riktigt lag ska göra för de inser nog själv att det är mest krigarsegrar man får ta då de andra lagen kanske är snäppet skickligare än dom själva. Just nu på hemmaplan så kommer jag dock backa Coyotes. Det är där man ska vinna och man har en högljudd publik i ryggen. Mike Smith startar i kassen och han har visat storform i säsongsinledningen. Man är helt skadefria.

boston_bruins_200x200Boston var jag inne på redan innan säsongen att det kommer bli ett jobbigt år för dem. Som dem har startat så ser det verkligen ut som väntat och man har stora problem med försvarsspelet. Det hade man även under förra säsongen. Årets trupp är den klart svagaste Bruins-uppställningen på många år och jag tror inte att många förväntar sig ett slutspel heller. Senast fick man dock in en ljuspunkt och det var att man tog sin första seger. Colorado besegrades med hela 6-2 på bortaplan och det gäller nu för Boston att bygga vidare på detta. Jag tror dock att man kommer åka på en plump direkt. Tittar man på de tre förlustmatcherna innan Colorado och på vilka lag man mött så är det tre lag som spelar fysiskt och med hög fart. Då har man haft stora problem i omställningarna med tanke på att man inte hänger med i deras tempo. Idag kommer man möta ett lag som återigen spelar med hög fart och lever på en härlig energi. Boston är inte bra denna säsong. Visst, på pappret kanske man har ett bättre lag än Arizona, men idag går min feeling till hemmalaget helt klart. Tuukka Rask är bekräftad i kassen och man saknar Dennis Seidenberg.


Formen är det jag går mycket på här och även det att Boston haft stora problem mot skridskostarka lag i inledningen. Man kommer få det jobbigt idag också mot ett lag som ”rider på den såkallade vågen”. Mitt spel denna natt blir alltså Arizona ML till oddset 1.92 hos Nordicbet. Insatsen stannar på 5 units idag.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden