Mästerskapet och sommarens stora fotbollsfest närmar sig alltmer och vi är nu bara ett fåtal dagar bort från den första avsparken i Sao Paulo. Innan dess ska vi dock gästa Buenos Aires där Argentina spelar sin sista landskamp inför gruppspelet och man gästas nu av Slovenien. Ett motstånd som testar ett par nya alternativ under denna turné och med tanke på vilka kvaliteter hemmanationen besitter så kan det vara läge ett testa målen på nytt.

  • Match: Argentina – Slovenien
  • Spel: Hemmalaget över 2,5 mål
  • Odds: 2,02 @ Betsson
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 20.45 7/6

Argentina toppade tabellen i det sydamerikanska kvalet och kommer in till VM-slutspelet med en intressant grupp av spelare som, förutsatt att man slipar till ett par detaljer på egen planhalva, kan bära långt den här sommaren. I första hand kan man ta med sig en hel del individuella kvaliteter framåt i banan med ett antal högklassiga avslutare. 3-0 senast i genrepet mot Trinidad & Tobago där man skapade en hel del farligheter utan att få full utdelning.

Hemmalaget kommer till spel med frågetecken framåt i banan där Rodrigo Palacio utgick senast medan både Sergio Aguero samt Gonzalo Higuain vilades pga skada respektive sjukdom.

230px-Afa_logo.svg Slovenialogo

Slovenien lyckades inte upprepa sin position i ett världsmästerskap, likt 2010 i Sydafrika, där man fick se sig besegrat av både Schweiz (gruppsegrare) samt Island. Därmed läge för ledningen att testa ett par nya alternativ i denna sydamerikanska turné där den inledande matchen förlorades mot Uruguay med 2-0 trots en inte alltför dum insats där man lyckades hålla i bollen någorlunda väl, något jag misstänker kan bli en något svårare uppgift här.

Bortalaget har även dem ett par avbräck framåt där Tim Matavz (PSV), Valter Birsa (Milan) och Kevin Kampl (Salzburg) har lämnats utanför truppen till dessa vänskapsmatcher. Att jämföra med den senaste landskampen så kommer inte förstavalet Samir Handanovic (Inter) vakta målet ikväll.


Slovenerna går in till sommarvila efter den här uppgiften och testas med en svår bortamatch inför ett kommande EM-kval. ”Albiceleste” däremot har chansen att stå för sina avslutande förberedelser inför slutspelet och det som eventuellt kan förbättras är skärpan framåt. Man skapade ruskigt många kvalificerade målchanser senast och borde ha gjort mer än 3 mål mot en lågt placerad försvarslinje. Sparkapital på Messi som inte kom upp i nivå senast samtidigt som Palacio och Lavezzi fick förtroendet framåt där det kan vara läge för Higuain/Aguero att spelas in på nytt, vilket får ses som vassare alternativ. Argentinarna såg bekväma ut i speluppbyggnaden och var vasst i sina omställningar och jag vill nog ge hemmanationen goda möjligheter till att testa detta på nytt.

I vanlig ordning, mindre insatser i dessa landskamper. Under medel på Argentina att stå för minst 3 mål framåt.

/Puyol