VM-fotbollen rullar vidare med åttondelsfinaler idag då vi har en riktigt spännande match framför oss i Argentina – Schweiz. Visst ska Argentina vara favoriter här, men oddset på den raka ettan lockar inte alls. Vi testar istället ett överspel i matchen då jag inte tycker att lagen imponerat defensivt under turneringen.

  • Match: Argentina – Schweiz
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,825 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Argentina hade inga större bekymmer med att ta sig förbi gruppspelet, där man plockade tre raka segrar mot Bosnien (2-1), Iran (1-0) och Nigeria (3-2). Vi vet alla vilket otroligt stjärnspäckat anfall Argentina har, med en formtoppad Messi framåt så kan man säkerligen lösa det här överspelet på egen hand. Tycker även att man har ett sparkapital i Higuain som inte kommit igång riktigt i den här turneringen ännu. Men kikar vi till defensiven så har jag inte alls varit lika imponerad, det har stundtals sett väldigt förvirrat ut. Man åkte på två kontringsmål mot Nigeria och även fast det första målet var en fin prestation av Musa så tycker jag nog att man borde kunnat avstyra det andra målet. Jag tycker Schweiz har en betydligt bättre offensiv än Nigeria och man lär nog upp ett par snäpp och man ska hålla tätt bakåt idag.
Hos Argentina stryker vi Aguero som går skadad, i övrigt inga nya bekymmer.

argentinaschweiz

Schweiz tog sig vidare från gruppspelet genom en andraplats bakom Frankrike. Vinsterna mot Ecuador (2-1) och Honduras (3-0) innebar att käftsmällen mot Frankrike (2-5) spelade mindre roll. Offensivt har laget skapat otroligt många chanser detta VM, även fast man kanske inte har det mest namnkunniga anfallet. Någon som Argentina lär hålla koll på är Xherdan Shaqiri, som till vardags spelar i tyska Bayern München. Otroligt kvick spelare som även har en utomordentlig teknik när han sätter fart, dessutom ett skott som heter duga. Han satte alla tre målen mot Honduras där 1-0 tillhör bland de snyggaste målen som gjorts detta VM. Men precis som hos Argentina så imponeras jag inte av defensiven hos Schweiz. Den har egentligen ställts på prov en gång ordentligt i turneringen, och det var i matchen mot Frankrike. Fem insläppta mål där med lika många spelare ute på planen är inte tillräckligt bra. Därför tror jag även att man kommer få stora bekymmer med det stjärnanfall man ställs mot i dagens match.
Inga avbräck hos Schweiz som kan mönstra starkast möjliga lag.


Jag tror på en fartfylld match här mellan två lag som helt klart har offensiven som främsta vapen. Argentina kan som sagt ordna den här linan på egen hand, men jag tror Schweiz kommer hjälpa till med den biten. Blir därför en medelinsats på minst tre mål i matchen.

/e@sy