Efter brassarnas smärtsamma uttåg återstår nu endast den andra semifinalen samt två medaljmatcher innan vi har ett definitivt avgörande till sommarens stora fotbollsfest. Ytterligare två storspelare ska göra upp om den sista finalplatsen här i Sao Paulo där Argentina, med chans att gå längre än rivalen i värdlandet, ska drabba samman med ett Holland som kan gå för en europeisk duell. Återstår att se vilket lag som får utdelning för sin spelmodell med en svårtippad utgång där jag främst lutar mot ett individuellt kortspel med en duell som kan bli matchavgörande.

  • Match: Argentina – Holland
  • Spel: Marcos Rojo will get booked
  • Odds: 2,95 @ Nordicbet
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 22.00 9/7

Två nationer som kan vara mer än väldigt nöjda med det man har presterat hittills där man kommer ha medaljer att spela om till den kommande helgen. Ett taktiskt slipat Holland, som nog inte nämndes alltför mycket i förhandssnacket, tog sig förbi en väldigt knepig grupp där bland annat Spanien och Chile ingick. Truppen står nog inte för samma individuella glans likt några av de föregående upplagorna men som ett kollektiv har man varit mer än välfungerande med ett par lirare utöver det med en hel del spetskompetens. Man har i första hand varit väldigt skickligt med ett samlat försvarsspel som snabbt har kunnat ställa om till attack via flankerna.

Argentina har haft en desto mer behaglig resa sett till vad man gick upp emot i ett gruppspel där man gick rent, men rent spelmässigt kunde man kanske önska sig mer där man inte riktigt har prickat in den nivån som hölls i det sydamerikanska kvalspelet.  Trots det har man nu stått för sitt främsta resultat sedan 1990 (senaste gången man lyckades gå förbi kvarten) där man lyckades gå hela vägen till finalen. Lionel Messi har varit tongivande med sin kreativitet och 4 mål. Prestationen mot Belgien var nog lagets främsta hittills, vilket bådar gott inför det här mötet även om det kan bli än mer viktigt att få upp bolltempot, något som man har haft vissa problem med tidigare under turneringen, mot ett lag som trivs med att vila på sina utgångspositioner på den egna planhalvan.

La Albiceleste (Argentina) kommer till spel utan Angel di Maria medan De Oranje (Holland) har frågetecken på Robin van Persie och Ron Vlaar.

argentinaholland

Inför semifinalerna hade endast Alexis Sanchez (Chile) dragit till sig fler frisparkar än Arjen Robben i det här världsmästerskapet. Över sina 5 spelade matcher har holländaren tvingat sina motståndare till totalt 21 regelbrott, siffror som kan öka ytterligare något snäpp i den här matchen. Senast i kvarten mot Costa Rica vann han ett flertal frisparkar som bidrog till att 4 spelare blev varnade med gula kort efter hans aktioner. Bayern München-spelaren har kritiserats för att ha visat upp tendenser till att falla något för enkelt även vid minimal kontakt, samtidigt kan man nog konstatera att den vindsnabbe högeryttern har toppat formen lagom till den här turneringen där han är väldigt svårläst i sina rörelser.

En av nycklarna i den här semifinalen är duellen mellan honom och Argentinas vänsterback Marcos Rojo, till vardags i Sporting Lissabon med en väldigt fin insats hittills i turneringen. Han var dock avstängd i kvarten mot Belgien efter att ha samlat på sig två gula kort i de 4 inledande matcherna och han får nog, sett till vad han kommer gå upp emot, stå kvar i riskzonen även ikväll. Argentinaren har visat upp tendenser till att agera något ovårdat vid ett par tillfällen och kan tvingas till att använda hårdare metoder för att få stopp på Robben och även Kuyt som tar oerhört många meter på samma kant.

Kvällens match kommer dömas av Cuneyt Cakir. Även om domarna i överlag har haft en relativt hög toleransnivå i detta världsmästerskap så har den erfarne turken delat ut 4 respektive 5 gula kort i de två matcherna där han har haft huvudansvaret.


Testar en insats under medel på Marcos Rojo att få ett gult/rött kort (will get booked).

/Puyol