För oss fotbollsälskare som brukar sitta uppe för att följa de sydamerikanska matcherna, så är det här en väldigt fin drabbning som på förhand har alla förutsättningar till att bli en välspelad match, där Argentina tar sig an Colombia hemma i Buenos Aires. Hemmalagets favoritskap faller mig inte riktigt i smaken, det gör däremot en annan spelvariant där vi förlitar oss till en individuell prestation.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: VM-kval, Sydamerika
  • Match: Argentina – Colombia
  • Spel: Gonzalo Higuain, målskytt
  • Odds: 2,50 @ Unibet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 8/6 00.05

Argentina toppar kvalet i nuläget på 24 inspelade poäng där man inte behöver många till för att med all säkerhet spika sin plats i VM. ”Albiceleste” ser ut att ha hittat rätt efter några tyngre år, där framförallt Lionel Messi har hittat rätt i sin roll i landslaget där han numera är briljant även här. Försvarsspelet ser okej ut och i anfallsväg har man hur mycket kvalitet som helst att hämta. Inte alltför oväntat att man är det laget som producerar mest framåt där man snittar 3 mål per match hemma i Buenos Aires under det pågående kvalspelet. Colombia har även dem hittat rätt efter några mindre framgångsrika år där man återfinns bland topp-4 med 6 poängs marginal ner till Uruguay utanför kvalplats. Man har ett väldigt spännande lag på pappret, framförallt i de offensiva positionerna, med Falcao i spetsen. Lämpligt nog coachas man av José Pekerman som är argentinare.

Den tidigare nämnde, fyrfaldige ballon d’or-vinnaren, Lionel Messi, missade avslutningen av ligaspelet med klubblaget Barcelona men är med i Argentinas matchtrupp där han förväntas komma till spel inatt efter att ha fått klartecken från det medicinska teamet. Fernando Gago är skadad på det centrala mittfältet, vilket jag inte direkt ser som något större slag mot hemmanationen. Colombia kommer till spel utan några noterbara avbräck.

Gonzalo-Higuain-001

Två väldigt trevliga lag att titta på och oavsett resultatet ikväll så skulle jag bli väldigt förvånad om båda nationerna inte skulle hitta sin väg till Rio nästa sommar. Colombia har något intressant på gång medan Argentina fortsätter plocka sina poäng på ett behagligt sätt. I första hand vill jag lyfta fram individualismen hos hemmalaget där man har ett antal spelare som kan stå för det lilla extra framåt. Till ett spelvänligt odds, väljer jag att testa en av dessa potentiella prestationer.

Gonzalo Higuain toppar det sydamerikanska VM-kvalspelets skytteliga med 9 gjorda mål (ett mer än Leo Messi och Luis Suarez) efter 11 spelade omgångar vilket är ett väldigt fint facit. Han har kvaliteter som jag uppskattar där han inte behöver alltför många chanser för att sätta dit bollen, där jag vill lyfta fram honom som en av de främsta spelarna i världen inne i boxen. Den gångna säsongen med klubblaget Real Madrid har visserligen inte varit alltför lysande, men i landslaget har han visat upp en väldigt hög klass där han har varit ett givet inslag i startelvan.

Colombia kommer troligtvis ställa upp med Yepes och Mosquera i mittlåset inatt. Två ålderstigna och något tröga mittbackar och det är där någonstans jag ser hotet med ”El Pipita” som är fantastisk i djupled, både genom att vara smart samtidigt som han kombinerar det med riktigt fin kvickhet de första stegen. Han är oftast den man söker på djupet och så som spelarna bakom honom har presterat så här långt så skulle jag bli förvånad om han inte kom till ett par avslut här. Noterbart att 7 av de 9 målen som har gjorts har kommit till på hemmaplan, en arena han har fina minnen från och känner till väl som spelare i River Plate innan han flyttade till den spanska huvudstaden.


Med tanke på Higuains resultat och effektivitet så här långt så är det här det spelet som lockar allra främst på förhand. 2,50 ggr insatsen på favoritens främsta målgörare och ”nr 9″ känns intressant. Gonzalo Higuain spelas som målskytt. Insatsen tillbaka ifall han inte skulle komma till start.

Testar även den lilla insatsen på 0,5/10 units på att samma spelare står för 2 mål eller fler till 11 ggr pengarna hos samma spelbolag (Unibet).

/Puyol