Fortsätter med min division 1 resa och förflyttar mig till lilla Arboga som tar emot nykomlingen Västervik. Under söndagen möts kanske ettans två bästa femmor och frågan är vilka som kommer gå segrande ur den striden.

  • Match: Arboga – Västervik
  • Serie: Division 1E
  • Speltips: Västervik
  • Odds: 1.95 @ Expekt
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 14/10, 16.00

Arboga är laget som för ett par år sedan var ett topplag i C-serien. För ett par säsonger sen förflyttades man till en starkare serie, nämligen till den de spelar i idag, E. Man märkte redan direkt att laget inte räckte till trots att de i många år varit ett topplag, fast då som sagt i en svagare serie. Årets lag är svagt och man lever HELT på sin första formation med Fredrik Orrsten, Anton Holm och Alexander Kovalonok. Får man bara stopp på den så är 80% av matchen vunnen med tanke på att de som kommer efter dessa tre inte alls ska räcka till. Arboga har tagit 7 poäng på de första 9 matcherna och ligger näst sist med detta. När man mötte Västervik borta i första omgången så vann Västervik med 7-3 och spelade ut Arboga. Efter matchen sa Västervik-spelarna i bland annat pressen att Arboga kommer få det tufft i serien. Vilket har stämt relativt bra. Som sagt, får man bara stopp på förstafemman någorlunda så vinner Västervik matchen.


Fredrik Orrsten

Västervik är nykomlingar, men beter sig inte som några. Man har tagit dubbelt så många poäng som Arboga och spelat jämnt mot alla lag. Till matchen mot Arboga ställer de en förstafemma med Eric Przepiorka-Joachim Hedblad-Emil Georgsson. Dessa är inte att leka med utan det är dem som leker med dig. De är minst i samma klass som Arbogas bästa, om inte bättre. Ska man jämföra spelarmaterialet bakom förstafemmorna så vinner Västervik detta på poäng. Karl-Petter Pettersson kommer starta i målet för Västervik och han lär vilja studsa tillbaks efter en ganska svag insats senast mot Hästen. Västervik saknar Tomas Jörbrink och Fredrik Asplund, annars fullt lag.

Jag tror Västervik drar längsta strået här och så länge man håller sig på banan och inte tar för många utvisningar så åker man hem till Västervik med 3 nya poäng inkasserade. Väljer en medellåg insats här och nöjer mig med 3 units.

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Lycka till!

/Heden