E-serien går in i ett mycket viktigt skede. Arboga spelar för överlevnad inför nästa säsong medan Kumla med lite tur kan ta sig hela vägen till playoff till allsvenskan, men då är man lite beroende av Tranås och Västerviks resultat. En teoretisk chans finns det dock.

  • Match: Arboga – Kumla
  • Serie: Division 1E fortsättningsserien
  • Speltips: Kumla
  • Odds: 1.90 @ Bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 1/2, 19.00

Arboga är ett av E-seriens sämsta lag helt kalrt. Man har ett par riktigt duktiga spelare som Anton Holm, Fredrik Orrsten och backen Martin Lind, men mycket mer än så är det inte. Inte nog med att man har en relativt dålig division ett-trupp så är man också ett lag som är hårt drabbat av skador/sjukdomar och har också varit det under hela säsongen. Det är sällan man får ihop fullt lag och i senaste matchen hade man endast tre femmor tillgängliga. Under hela säsongen har det också varit mer eller mindre kaos i truppen, spelare har lämnat och spelare har kommit. Ingen plan för fem öre och samtidigt går det rykten om att tränaren inte är speciellt omtyckt. Det är bara rykten, men det kommer ändå nånstans ifrån. Säger det igen,  flertal spelare som mött Arboga har påpekat flera gånger hur pass dåliga vissa spelare  i Arboga är. De lever mycket på sina 2-3 bästa forwards. Plocka bort dem så har man i princip vunnit. Lägg därtill att den kanske viktigaste av dem alla, Fredrik Orrsten, är ett osäkert kort till medverkan denna drabbning.

Kumla rekades mot serieettan Tranås senast och man utskåpade dem med hela 6-2 och var fullständigt överlägsna även i spelet. Man vann skotten med 49-23, och det är ingen tillfällighet för nog finns det kapacitet i Kumla. Det har man visat flera gånger denna säsong. Kumla har tre riktigt bra femmor som kan gå in och producera mot vilket lag som helst i denna serie. Problemet kanske är att man saknar den där riktiga spetsen för att utmana lagen som gick till allettan över en hel serie. Jämnheten i laget kommer man långt på när den är av såpass hög klass, och framförallt mot de sämsta lagen. Däremot har Kumla haft vissa problem mot Arboga denna säsong, men samtidigt hade man under stora delar av grundserien en riktig formsvacka, eller om man vill kalla det för att de underpresterade. Nu i fortsättningsserien har man en vinst var, trots att Kumla var kraftigt spelförande i förlustmatchen. Man förlorade med 4-3, men vann skotten med 54-23. Har svårt att se Victor Gunnarsson i Arboga-målet göra en sån match igen. Den andra matchen slutade i en klar seger för Kumla med 5-1. Kumla åker en kort resa för derbyt mot Arboga och åker med full trupp förutom Eric Persson som är utlånad. Man måste vinna för att fortfarande ha chansen på playoff, och man kommer ta den.

Kumla har ett betydligt mycket bättre och dessutom jämnare lag än vad Arboga har. Trots bortaplan ska man ha riktigt bra chans till tre poäng här. Det blir en insats lite över medel på Kumla till oddset 1.90 hos Bet365.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden