Den västra fortsättningsserien fortsätter idag med ett otroligt viktigt möte mellan två lag som just nu ligger i toppen. Både Arboga och Forshaga har fått en fin start och känslan är väl att bolagen underskattar ena laget lite. Oddset är brutalt högt  i ett möte som kommer bli otroligt tight.

 

  • Match: Arboga – Forshaga
  • Speltips: Forshaga ML
  • Odds: 3.30 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 10/1, 16.00

arbogaArboga spelade derby i fredags mot Surahammar där man tillslut efter en hel del problem lyckades vinna med 4-3 efter att ha gjort alla fyra målen i den sista perioden och det sista målet med endast 18 sekunder kvar. Då mötte man Surahammar som är det klart sämsta laget i den här serien. I höstas ska jag vara ärlig och säga att jag inte trodde alls på Arboga, men under första halvan spelade man otroligt bra och vann det mesta för att sedan gå ner sig lite sista halvan. Nu har man dock siktet inställt på topp två i den här serien och det kan man klara med lite flyt. Jag tycker fortfarande dock inte att Arboga är så bra som oddssättarna får dem att framstå som. Ja, man är rätt starka och jobbiga att möta på hemmaplan, man så stora favoriter som man är idag har jag svårt att se dem vara. Man har slagit Enköping lätt på hemmaplan och även Grästorp borta efter straffar så resultaten säger inte supermycket heller kanske. Håller med om att man ska vara favoriter idag, men man möter ett lag som är bra mycket bättre än folk tror. Arboga är inget dåligt lag på något sätt, men Forshaga har minst lika bra chans att ta flest poäng idag.

forshagaForshaga står i ett löjligt högt odds idag. Jörgen Jönssons mannar har höjt sig sedan starten av säsongen och deras nya spelsätt fungerar så mycket bättre än det förra. Forshaga har startat fortsättningsserien på ett bra sätt även dem. Man slog Skövde på bortaplan med 3-1, Surahammar hemma 4-3 och senast nu fick Köping se sig slagna med 3-0. Forshaga har ett lag som på pappret kanske inte ser så märkvärdigt ut, men sättet de uppträder på som lag är det få lag som gör i den här serien. Man är tunga att möta och man spelar fysiskt, vilket jag tror kommer behövas mot Arbogas lite mer frejdiga spel. Man kan slå alla lag i den här serien helt enkelt, det har man bevisat under hela säsongen tycker jag där man slagit bland annat lag som Tranås och spelat jämnt nästan i alla matcher. Man besitter den här seriens kanske bästa målvakt just nu i Jonas Westerlund och bara det gör att oddset bör vara lägre än vad det är idag. Om jag ska vara ärlig så tror jag verkligen att Forshaga vinner idag. En såhär stor underdog kanske man inte brukar tro på normalt sett, utan man spelar oftast pågrund av värdet i oddset. Jag ser värdet såklart, men har verkligen en fin magkänsla idag. Jag tror Forshaga vinner idag trots att de är stora underdogs.


Oddset är som sagt brutalt högt på Forshaga idag. Man ska vara underdogs, men ett rakt spel till över fyra gånger fläsket är högt. Jag kommer dock att fega lite och välja ML-oddset istället. Mitt spel blir alltså Forshaga ML till oddset 3.30 hos betsson. Insatsen ligger på en bit över medel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden