Den sista omgången av grundserien i hockeyettan är här och förhoppningsvis kan vi bjuda på några fina motivationsspel. Arboga tar emot Enköping där de behöver en ynka poäng för att säkra sjätteplatsen och en viktig extrapoäng till den kommande fortsättningsserien.

  • Match: Arboga – Enköping
  • Speltips: Arboga
  • Odds: 1.95 @ Nordicbet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 9/12, 19.00

arbogaArboga gick som tåget i början och var en av säsongens stora snackisar utan tvekan. Man har ändå legat i toppen av den västra serien och bara det är en bedrift med tanke på att det finns ”större” klubbar än lilla Arboga i den här serien. Det känns ändå som att verkligenheten kommit ikapp dem lite och man har helt klart tappat form på slutet. Jag trodde att man skulle ligga i botten, men jag hade helt fel då de istället var med och krigade om en plats i allettan. Idag har man chansen att säkra sjätteplatsen, men då krävs minst en poäng mot Enköping med tanke på att Skövde förmodligen gör sitt jobb och tar tre poäng hemma mot Grästorp. Den poängen som kan säkras extra idag kan bli otroligt viktig i slutet av fortsättningserien eftersom det är en kort serie på endast 14 matcher. Jag är helt säker på att man kommer gå för tre poäng här, allt annat vore väldigt konstigt. Arboga har visat för mig flertalet gånger att man kan utmana de bästa lagen i den här serien och då ska man vara given favorit mot ett lag som inte alls imponerat. Arboga har varit starka hemma under många säsonger och jag har svårt att se dem tappa poäng idag. Man har allt att spela för mot ett lag som är sämre i grunden och som dessutom inte har något alls att spela för.

enkopingEnköping har helt klart haft en turbulent säsong och man har endast skrapat ihop 23 poäng, vilket är klart mycket sämre än vad de själva tänkt då målsättningen var allettan från början. Nu har man dock nya tränare och fortsättningsserien är lagom att börja med, men då bör man vara med från start  om man vill ha någon chans på fortsatt spel denna säsong. Man har på pappret ett lag som är helt okej och innan säsongen trodde jag nog att man skulle utmana om en plats bland de fyra bästa, men det gick som sagt inte. Nu tror jag bara att man vill ladda om inför fortsättningsserien och också innan det få några matchfria veckor där de kan gnugga detaljer inför vad som komma skall. Man kan inte ta någon placering uppåt och man kan inte heller tappa någon placering, vilket gör att matchen inte betyder ett smack för Enköping förutom hedern. Arboga är starka hemma och jag räknar med att det blir full fart från hemmalagets sida från första början. Enköpingsspelarna lär inte täcka skott i onödan om man säger så.


Motivation slår klass säger folk. Idag slår både motivationen och klassen för Arboga har visat att de är ett bättre lag än Enköping den här säsongen. Mitt spel denna afton blir alltså Arboga att vinna under ordinarie tid till oddset 1.95 hos Nordicbet. Insatsen landar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden