Nu drar serien igång efter nyårsuppehållet igen och ett av bottenlagen från den västra serien, Arboga, tar emot Borlänge på hemmaplan. Bolagen har satt Borlänge som favoriter och det är kanske rätt, men jag tror att Arboga kommer bjuda upp till en bra fight och kanske tillochmed stå som segrare när slutsignalen ljuder.

  • Match: Arboga – Borlänge
  • Serie: Hockeyettan Västra vår
  • Speltips: Arboga ML
  • Odds: 2.30 @ Unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 4/1, 16.00

arbogaArboga har startat fortsättningsserien med en vinst och en förlust. Vinsten kom hemma mot Surahammar med hela 7-1 och förlusten senast borta mot Lindlöven slutade 6-4. Med extrapoängen man hade från start så har man nu 6 poäng, vilket innebär att man endast har tre poäng upp till en kvalplats till playoff 1 senare i vår. Visserligen har det bara gått två matcher, men självklart känner man att man med lite flyt kan knipa en av dessa platser. Jag tror att det blir svårt i längden, men att man kan utmana alla lag i alla matcher för spelarmaterialet har man. Det gäller bara att klara att spela i 60 minuter och inte falla tillbaka för mycket under matcherna. Det har varit Arbogas problem tillsammans med ett riktigt uselt bortaspel. Hemma i Sparbanken Arena vann man faktiskt 7 av 11 matcher under grundserien vilket får ses som ganska starkt för att vara ett bottenlag. Lägg därtill att man krossade Surahammar hemma i premiären av denna serie. Nog finns det kapacitet i laget om man får allt att stämma. Jag har nämnt Fredrik Orrsten förut som en av hela hockeyettans bästa spelare. Man har Kory Baker som är rutinerad på denna nivå. Kenneth Bergqvist och Christoffer Norgren som båda har meriter från högre serier. Det gäller att få bukt på försvars- och målvaktsspelet för då har man goda chanser att plocka ytterligare en seger.

borlangeBorlänge slutade några platser ovanför Arboga i grundserien med 14 poängs marginal. På pappret är Borlänge ett klart jämnare lag än Arboga, och man bör ha en högre ambition än sina motståndare. Däremot så tror jag inte att det här blir någon enkel match för Arboga är väldigt bra i sina bästa stunder. Nu efter uppehålet så tror jag dessutom det kan vara lite svårare som bortalag att komma igång i början av matcherna. Det har säkerligen varit lite halvdåligt med träningar, uppslutningen kanske inte varit som den brukar med tanke på juletider och dessutom en lång bussresa i benen. Arboga är bra hemma och man kommer köra med Borlänge så det gäller att vara med från start. Borlänge har som sagt två bra femmor framåt, men på nåt sätt känns Arbogas två första snäppet vassare. Borlänge som lag är dock bättre och kan vinna på det. Men att åka till Arboga och hämta hem en vinst är absolut inte det lättaste. Arboga har slagit bättre lag än Borlänge på hemmaplan.


Borlänge kommer nog komma högre upp i serien än vad Arboga kommer göra, men att möta Arboga på bortaplan är ingen lätt uppgift. Arboga är hemmastarka och har ett par toppar i laget som borde kunna spela högre upp i seriesystemet än vad de gör. Mitt spel blir med medellåg insats Arboga ML till oddset 2.30 hos Unibet. Insatsen landar på 4 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden