Europa League i afton där Villarreal tagit sig till Cypern för att ställas mot Apollon i den sista gruppspelsmatchen. Den gula ubåten har allt att spela för samtidigt som hemmalaget är borta från allt vidare spel i turneringen. Lätt match för spanjorerna?

  • Match: Apollon – Villarreal
  • Spel: Villarreal över 2,5 mål
  • Odds: 2,10 @ betsafe
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Apollon har inte haft någon större lycka i europaspelet då laget placerar sig som jumbo i Grupp A med tre inspelade poäng. Med fem pinnar upp till Villarreal är man därför helt borta från fortsatt spel i turneringen. Det kan innebära problem att tända till här och även fast man hade haft något att spela för anser jag att man inte haft mycket att hämta här. Cyprioterna har plockat en seger i turneringen så här långt och den kom i första omgången på hemmaplan mot Zurich (3-2). Men det var en turlig seger man tog i slutändan genom ett självmål, för man var rätt så utspelade matchen igenom. Efter den matchen har förlusterna rullat in en efter en, där försvarsspelet inte direkt varit det bästa. Förlust mot Villarreal (0-4) på bortagräs och även tyska Borussia M’Gladbach (0-5) blev både ett och två nummer för stora. Med tanke på att man inte har något att spela för lär man knappast gå in och ställa upp ett handbollsförsvar här, utan laget lär försöka bjuda hemmapubliken på lite skönspel, vilket talar för mitt spel. Vi ska även nämna att Apollon har en mycket viktig ligamatch på måndag mot toppkonkurrenten Ermis, så möjligen roteras det en del i kvällens match.
Hos hemmalaget stryker vi mittfältaren Stylianou, i övrigt inga större bekymmer.

200px-Apollon-LimassolVillarreal_200x200

Villarreal har spelat bra i Europa League med endast en förlust på sina fem matcher. Men den gula ubåten är inte klart för fortsatt spel i turneringen då man ligger på en andraplats för tillfället med trean Zurich bara en poäng bakom. Visst kan man klara sig vidare på ett kryss eller till och med en förlust i dagens match, men det är nog inget man vågar räkna med. Trots en del skador i truppen så reser man till Cypern med ett starkt lag och vi har sett på slutet att det inte spelar någon roll vilka man spelar med, laget öser in mål vilket som. Senaste ligamatchen körde man över Sociedad (4-0) på hemmaplan där Moi Gomez fick hoppa in sista kvarten och bli tvåmålskytt. Han lär få chansen även idag och med den bredd som Villarreal har i anfallsspelet så är man hyperfarliga.Supertalangen Vietto har varit lysande på slutet och han förväntas starta dagens match med den rutinerade Uche. Dessa herrar kommer få ytor att jobba med idag mot ett omotiverat hemmalag som säkerligen kommer fokusera på anfallsspelet.
Hos gästerna stryker vi Víctor Ruiz, Cani, Gio dos Santos, Jokic, Musacchio och målvakt Juan Carlos.


Det jag sett av Apollon i turneringen har inte varit bra och när man inte har något som helst att spela för så förväntar jag mig inte att man är bättre. Ett omotiverat hemmalag borde öppna upp matchen och då ska vi kunna se en del bortamål i den här matchen. Testar därför en insats strax under medel på Villarreal över 2,5 mål.

/e@sy