Då var det dags för åttondelsfinal i Europa League och Ryska Anzhi ska ta emot Premier League laget Newcastle. Det kan bli en mycket spännande match men jag tror Anzhi är starkare på sin hemmaplan.


Anzhi – Newcastle
Spel: Anzhi Över 1.5 mål
Odds: 1.85 @ Ladbrokes
Insats: 8/10
Spelstopp: 18.00


UEFA har förbjudit Anzhi att spela sina europeiska hemmamatcher i Dagestan på grund av den politiska osäkerhet som råder i regionen. Matchen spelas därför på Luzhniki Stadium i den ryska huvudstaden men det är inget att oroa sig över då Anzhis senaste framträden i Europa League har varit på andra orter än sin vanliga hemmaarena.

Anzhislog ut Tyska Hannover i förra omgången efter sammanlagt 4-2. Man vann hemmamatchen med 3-1 för att sedan spela 1-1 på bortaplan. Newcastle tog sig vidare genom att slå ut Metalist med sammanlagt 1-0. Nu väntar betydligt tuffare motstånd för Premier League laget…

Anzhi har imponerat i Europa League där man visat att man är ruskigt starka på framförallt sin hemmaplan. Man har vunnit samtliga 7 matcher i Europa League på hemmaplan denna säsongen och senast mot Hannover fortsatte man imponera. Laget har haft uppehåll från ligaspel sedan December men nu drar ligan igång i helgen igen så spelarna ska vara rejält formtoppade vid det här laget. Det visade man som sagt mot Hannover när man slog ut dem och på hemmaplan imponerade man mest!

Motståndarna Newcastle är verkligen inget lag som är duktiga på att försvara sig utan för dem är det mer eller mindre ”anfall är bästa försvar”.  Man är väldigt svajiga i sina prestationer hemma i England. Senast förlorade man med 1-0 borta mot Swansea och före det hade man 5 raka matcher där det blev 3 mål eller fler i matchen. Man släppte in 9 mål på de 5 matcherna och man har nu 6 raka matcher där man släppt in mål så lagets defensiv är inte särskilt stark som ni förstår. 

Newcastle är dessutom Premier Leagues näst sämsta bortalag med 1-5-8 som resultatrad och 17-29 i målskillnad på dessa matcher. Man visade även i Europa Leagues gruppspel att man har problem på bortaplan då man åkte på stryk med 2-0 borta mot Bordeaux och sedan spelade man 2-2 med Club Brügge och 0-0 mot Maritimo. Nu möter man ännu tuffare motstånd och jag tror man får stora bekymmer här!  


Anzhis superanfallare Samuel Eto’o gör minst 1 mål ikväll!

Anzhi har en vass offensiv med spelare som Zhirkov, Samuel Eto’o, William, Diarra och Traore som alla är giftiga i Anzhi. Nu möter man ett Newcastle som svajat rejält i sina prestationer och man har inte direkt imponerat i Europa-spelet så här långt. Lagets defensiv ser darriga ut och jag tror Anzhi bryter ned dem här och gör minst 2 mål framåt då man vet hur viktigt det är med många mål på hemmaplan och samtidigt spika igen bakåt.

Anzhi får klara sig utan avstängde mittfältaren Mbark Boussoufa här.
Newcastle har fortsatta bekymmer i truppen då försvararen Collocini, viktige, mittfältaren, viktige anfallaren Papiss Cisse och målvakten Tim Krul kommer att stanna hemma i England. Lägg därtill att man fått tillbaka mittfältaren Hatem Ben Arfa men han kommer börja på bänken då han inte är i matchform ännu. Tunga avbräck för Newcastle som kommer få det tufft här!