Hårdsatsande Anzhi från Ryssland tar emot Tyska Hannover här i en på förhand ganska avslagen match enligt mig. Jag tror det kommer bli en tämligen tråkig match i kalla Ryssland där Anzhi kontrollerar det mesta av spelet och vinner med 1,2-0. Jag måste bara testa ett spel här till HÖGT odds!


Anzhi – Hannover
Spel: Anzhi vinner mot noll
Odds: 3.00 @ Ladbrokes
Insats: 4/10
Spelstopp: 18.00

Den ryska ligan gick på uppehåll i början av December så Anzhi har inte spelat någon tävlingsmatch sedan dess vilket kan vara ett frågetecken för lagets matchform här. Man gick med nöd och näppe vidare som tvåa i gruppen då man hamnade på 10 poäng i gruppen tillsammans med Liverpool och Young Boys. På hemmaplan imponerade man rejält när man tog 3 segrar av 3 möjlig och hade 5-0 i målskillnad på dessa matcher. Man slog först Young Boys med 2-0, sedan Liverpool med 1-0 och i sista matchen slog man Udinese med 2-0…

Nu möter man enklare motstånd i mina ögon då Hannover hade en tämligen enkel grupp att gå vidare från så tror jag man får respass här mot Anzhi. I den här typen av matchen är det otroligt viktigt att vinna på sin hemmaplan och hålla nollan för att sedan spela tight defensivt på bortaplan och jag tror det är exakt vad man Anzhi kommer göra här, precis som man gjort i resterande matcher i Europa League i år. Anzhi gick till uppehållet som tvåa i serien och man har imponerat hittills under säsongen. Framförallt i hemmaspelet har laget sett riktigt starka ut och har 8-2-0 som resultatrad i Ryska ligan och som ni kan läsa ovan har man gjort det ännu bättre i Europa League!

Motståndarna Hannover har inte imponerat inledningsvis efter uppehållet i den Tyska bundesligan. Man har 2 segrar och 2 förluster på de 4 matcher man spelat och värt att notera är att båda förlusterna har kommit på bortaplan och det är just lagets bortaspel som gör det här spelet väldigt spelvärt! Hannover har stora problem så fort man lämnar sin hemmaarena och i Bundesliga har man 2-0-8 som resultatrad på bortaplan!

Hannover hade, som jag nämnde ovan, en i mina ögon väldigt enkel grupp med Helsingborg, Levante och Twente. Hannover och Levante gick vidare med betydligt fler poäng än Twente och Helsingborg men i ärlighetens namn var det en mycket jämn grupp med väldigt jämna matcher. I bortaspelet imponerade knappast Hannover men man hade mycket flyt och vann mot Helsingborg med 2-1 efter mål på tilläggstid och sedan kryssade man mot övriga två lag på bortaplan. Jag ska inte ta ifrån Hannover att de gjorde ett bra gruppspel men nu möter de betydligt tyngre motstånd i ett iskallt Ryssland. Anzhi lär dessutom vara riktigt spelsugna då de i princip väntat på den här matchen i över 2 månader och de har kunnat förbereda sig på bästa möjliga vis rent taktiskt. Jag tror Anzhi vinner det här med 1,2-0! Hannover vet hur starka man är på sin hemmaplan och man åker hit för att försvara sig och spela 0-0 eller åtminstone få med sig ett så bra resultat som möjligt hem till Tyskland!


Hur klarar sig Anzhis backlinje utan Chris Samba?

Anzhi tappade viktige backen Chris Samba till QPR under transferfönstret vilket givetvis är ett avbräck för laget men man har en relativt bred backlinje och man bör hunnit träna in ett starkt försvarsspel till den här matchen. Man har även värvat in Wiliam från Shakthar och han ska bli väldigt intressant att följa i den här matchen då han har ruskigt vassa offensiva egenskaper!