Galorna duggar som bekant tätt nu och UFC 190 i Rio de Janeiro börjar närma sig. Natten mot söndag avgörs titelmatchen i damernas bantamvikt, men innan dess ska ett par tungviktare göra upp på huvudkortet. ”Bigfoot” Silva ska drabba samman med Soa Palelei där jag visserligen inte är helt såld på favoriten, men motståndet har sett väldigt svagt ut. Skulle han stå som segrare så är möjligheterna till ett avslut väldigt goda.

  • Match: Antonio Silva – Soa Palelei
  • Spel: Palelei att vinna på avslut
  • Odds: 1,62 @ Unibet
  • Units: 3,5/5
  • Spelstopp: 04.30 2/8

Jag vet inte riktigt hur pass högt man kan hålla australiensaren, men jag hade nog i alla fall förväntat mig att Soa Palelei (22-4) skulle gå in som större favorit till det här mötet. Endast en förlust över de 13 senaste matcherna är imponerande i den här viktklassen, där en tyngre träff kan räcka långt, även om motståndet inte har varit bländande. ”The Hulk” är stark från topp och besitter en hel del power men är nog inte särskilt teknisk i sin stand-up – misstänker dock att det kan vara av mindre betydelse mot det han går upp emot nu.

”Bigfoot” Silva ser ut att vara slut och klarar inte längre av att absorbera några större slag. Ingen seger över de 4 (varav två av matcherna har gått här på hemmaplan) senaste tillställningarna och även om det har varit mot kvalificerat motstånd så har han sett direkt bedrövlig ut. En dopingavstängning följdes upp med sjukdom och sedan 2014 har han inte varit aktiv i mer än 5 minuter fördelat över en halv rond på två matcher. Senast mot Frank Mir blev han sänkt av en jabb, och Mir har aldrig varit känd för att vara någon power puncher.


”Bigfoot” har sin storlek, men är trög, långsam och framförallt riktigt svag på att röra huvudet – därmed stor träffyta för motståndet. I dagens skick ska Hulken vara klar favorit till att inte bara vinna en klar majoritet om det här mötet upprepar sig, men även till att avsluta densamma – samtliga av hans 22 vinster har avslutats. Det raka spelet (1,44) kontra vinsten via avslut ska stå nästintill identiskt. Soa Palelei att stå som segrare via ett avslut spelas strax över medel.

/Puyol