Vi fortsätter på den inslagna vägen med spel på UFC 190 där vi håller oss kvar på huvudkortet för ytterligare en match i tungviktsklassen. En brasiliansk legendar i form av Antonio Rodrigo ”Minotauro” Nogueira kan eventuellt gå sin sista kamp och kommer bära med sig ett enormt hemmastöd med Stefan Struve som motståndare. Jag vill nog tro att favoriten är i ett mindre dåligt skick av de båda kombattanterna och därmed testar vi holländskt.

  • Match: Antonio Rodrigo Nogueira – Stefan Struve
  • Spel: Struve
  • Odds: 1,60 @ Betsson
  • Units: 2,5/5
  • Spelstopp: 04.40 2/8

En av dessa herrar kommer plocka sin första seger sedan hösten 2012, vilket säger en del om vilka tunga år de båda kombattanterna har bakom sig. Motgångarna till trots, Stefan Struve (25-7) är alltjämt 27 år ung och har inga större tekniska luckor i sitt game där han i första hand har störts av en hjärtsjukdom samt personliga problem. Holländaren fick chansen att bli varm och gick en rond mot Alistair Overeem strax innan årsskiftet och kan nog glädja sig över att det här motståndet inte är av samma kaliber.

”Minotauro” Noguiera (34-9-1, 1 nc) kommer, när han väl kliver in i arenan, motta kvällens högsta jubel. ”Storebror” Nogueira (tvillingbrodern går match senare under kvällen) är verkligen älskad här hemma i Brasilien och bör även vara väldigt respekterad över hela MMA-världen. Han har relativt bra händer, men är i första hand en lysande grappler och en av de främsta jiu jitsu-spelarna i den här sporten. Vid 39 års ålder bör han dock lida av samma sak som Bigfoot (se rek) – han har inte sett bra ut på väldigt länge och blev senast vi såg honom, vilket var för 1,5 år sedan, hänsynslöst utslagen. Brassen var otroligt tuff under sin prime men klarar inte av att absorbera de tyngre slagen på ett lika effektivt sätt nuförtiden.


Favoriten har varit väldigt inaktiv, vilket inte är positivt, men det har inte motståndet varit för den delen heller. Struve är hela 213 lång och har en sk ”reach advantage” på över 20 cm, och även om jag tycker att han borde vara betydligt bättre på att kunna utnyttja den enorma fördelen i sin stand-up, så är det ändå bidragande till att han är riktigt vass i sin guard från rygg. Tror dock inte att en alldeles för långsam Minotauro kan föra matchen till mattan överhuvudtaget då han borde få enorma svårigheter till att kunna krympa avståndet till sitt motstånd. ”Skyscraper” ska ha större chanser till att landa en knapp majoritet av alla attacker. Vinnarspelet på Stefan Struve testas med en insats under medel.

/Puyol