Vi fortsätter på nattens UFC-gala. Den här gången går jag över till den talangfulla lättviktsklassen där vi har ett högintressant möte framför oss i Anthony ”Showtime” Pettis (15-2) vs Donald ”Cowboy” Cerrone (19-4-0-(1)). Det här känns på förhand som en given ”fight of the night”-kandidat, där jag dock ger den ena kombattanten bättre chanser till att avsluta. Det här är mitt drag den här natten.

  • Sport: Kampsport/MMA
  • Liga: UFC (UFC on Fox 6)
  • Match: Anthony Pettis – Donald Cerrone
  • Spel: Anthony Pettis via KO/TKO
  • Odds: 7,00 @ Ladbrokes
  • Units: 2/10
  • Spelstopp: 02.00

På tal om en potentiell fight of the night (diverse utmärkelser efter varje gala), dessvärre så missade jag spelstoppet, annars hade jag även rekommenderat det spelalternativet till 2,55 hos Betsafe. Riktar in mig på två andra alternativ istället med fokus på en spelares färdigheter. Mycket kan stå på spel här då vinnaren av det här mötet lär stå på tur för att få en titelchans mot Benson Henderson (eller Gilbert Melendez).

Anthony ”Showtime” Pettis blev mästaren i WEC som vi dessvärre inte har sett mycket av i den här organisationen sedan flytten och det pga skador som har dykt upp vid fel tillfällen, vilket har hämmat hans utveckling. Han har dock fått god tid på sig för återhämtning och det ska bli väldigt spännande att få se honom på nytt. Det här är en dynamisk och teknisk fighter, bra inom samtliga områden, men framförallt så bär han på några av de mest avancerade sparkarna jag har sett i den här viktklassen, eller överhuvudtaget.

Donald ”Cowboy” Cerrone har fallit på målsnöret ett par gånger och kan så även göra det inatt. Han har förlorat tre titelfighter (även det i WEC) samt platsen till en sådan fight vid ett tillfälle, och det i UFC. En fantastisk kickboxare i grunden, om än inte en lika skillad striker som motståndaren, men framförallt med stora kvaliteter på mattan med sin submission-teknik. En sevärd lirare även det här – därav att det är så pass stora förväntningar på den här matchen.

Pettis till vänster, Cerrone till höger. Det här är två skickliga lirare på mattan att jag har svårt att se någon fiska till sig en submission, och jag förväntar mig ett krig på fötterna, där jag vill ge den ena slagskämpen fördelen när de väl står.

Båda dessa herrar var stora namn i WEC innan organisationen köptes över, och det var på tiden att dem fick en riktigt stor match här. Anthony Pettis var redan lovad en titelfight men blev som det tidigare har nämnts stoppad pga skador, men ser det fortfarande som att han är steget före motståndaren i det här mötet och i överlag känns han lite vassare, framförallt stående. Ser honom som en bra, om än långt ifrån given, vinnare i det här mötet. Väljer dock att ta det ett steg längre och plockar med vinstmetoden, då han har tillräckligt med kvalitet för att segra innan vi går till domarnas poängräkning.

Anthony Pettis är en väldigt irrationell striker, därav ”Showtime” efter en rad spektakulära avslut eller försök till avslut. Cerrone, som visserligen aldrig har blivit utslagen via knock, har en tendens att kliva in i buren med gott självförtroende – ibland, med lite väl gott självförtroende, och mot en avslutare av Showtimes rang kan han vara illa ute. På slutet har ”Cowboy” varit extremt illa ute mot både Nate Diaz (ensidig förlust via domslut) och Melvin Guillard (lyckades själv vända till KO kort därefter), och jag tror att han kommer utsättas för risker även i nattens batalj om han inte är vaksam och noga med guarden.


Jag tror att Cerrones något aggressiva stil, som ibland inte är alltför eftertanksam, kan passa honom dåligt i det här mötet – och att det därmed passar motståndarens verktygslåda väl. Tror att Pettis ska kunna utnyttja det någongång under fightens gång. Showtime att vinna via knockout eller teknisk knockout spelas med en liten insats.

Spelar även den raka segern på Anthony Pettis. 1,78 hos Betsafe, 3,5/10 units.

/Puyol