Mer kampsport när UFC är uppe med en ny gala, natten mot söndag svensk tid, den här gången i New Jersey där en batalj i den lätta tungviktsklassen står som main event. Anthony Johnson ska drabba samman med Ryan Bader där segraren, med väldigt stor sannolikhet, kan förbereda sig på en titelmatch vid årets slut. Anser att favoritskapet är fullt motiverat och att ”Rumble” ska kunna sänka ytterligare ett motstånd.

  • Match: Anthony Johnson – Ryan Bader
  • Spel: Johnson rond 1 eller 2
  • Odds: 2,00 @ Ladbrokes
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 03.30 31/1

Jag anser nog att Ryan Bader (20-4) hade gjort sig förtjänt av en titelmatch via 5 poängsegrar, om än utan att gå upp emot en av de främsta utmanarna under denna svit. Bader har förbättrat väldigt mycket, framförallt sin ”stand up” där han har blivit betydligt mer teknisk samtidigt som han har effektiviserat sin redan skapliga brottning. Han tillhör viktklassens elit, jag har däremot svårt att se hur han ska kunna tävla med dess absoluta toppskikt med Jon Jones, Daniel Cormier, Alexander Gustafsson samt det här motståndet, Anthony Johnson. Det gapet är för stort och i nuläget ser jag ingen utmanare som kan bryta sig in, och jag anser att ”Rumble” inte ska behöva mer än 10 minuter för att kunna bekräfta det.

Anthony Johnson (20-5) har stått för väldigt fina insatser sedan sin återkomst till UFC, och det i rätt viktklass, och jag vill nog hävda att han är en av sportens absolut största power strikers. Tre motståndare, däribland en bevisligen tuff Gustafsson, har slagits ut på den dryga totaltiden på 9 minuter och han skakade även om Daniel Cormier ganska så kraftigt innan den senare lyckades koppla greppet. Samtidigt glömmer man kanske bort vilken effektiv, defensiv brottning han sitter inne på med sin bakgrund. Phil Davis var chanslös när han skulle etablera en brottningsmatch mot Rumble, och då har jag svårt att se Bader klara av det också.


Anthony Johnson har varit direkt brutal sedan han valde att tävla i den här viktklassen med resultatraden 8-1 med 7 av vinsterna på knock inom de inledande två ronderna – bidragande till att den här spelformen (noterbart att Unibet står på 1,73) är att föredra. Bader måste gå för att göra det här till en brottningsmatch, röra sig framåt från start och därmed minimera favoritens möjligheter att skicka iväg sina tunga slag från ett visst avstånd, för Johnson ska ha ett extremt övertag ”at range” – och förr eller senare ska Rumble kunna slå igenom Bader som har en väldigt svår uppgift framför sig. Anthony Johnson att stå som segrare och avsluta matchen i antingen den första eller andra ronden spelas med en insats strax över medel.

/Puyol