Granada har idag tagit sig en kort bit västerut i Andalusien för att träningsspela mot Antequera. Man reser med en väldigt kapabel trupp där bland annat Daniel Larsson finns med och förväntas få speltid. Jag tror man är ofina nog och kör över sina motståndare idag.

  • Match: Antequera – Granada
  • Spel: Granada -2,5
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Antequera spelar till vardags i den spanska fjärdeligan som heter Tercera Division. Den är uppdelad i 18 olika grupper där vi har sammalagt 360 lag som gör upp om platser till Segunda B, så det är en väldigt blandad nivå på lagen. Antequera spelar i Grupp 9 och är faktiskt nykomlingar den här säsongen. Man har kommit 13 matcher in i säsongen och laget ligger just nu på en nedflyttningsplats med nio inspelade poäng. 1-6-6 är raden och målskillnaden man har är på 9-18. Nu är det ett storlag som kommer på besök till Estadio el Maulí, men jag tror absolut inte att hemmalaget kommer trycka ut sitt bästa lag när man ligger så pyrt till i ligan. Å andra sidan så tror jag inte att det kommer spela någon roll, för ett lag från dessa divisionerna ska inte ha något som helst att säga till om när ett lag från La Liga gästar.

150px-Antequera_CFgranada_200x200

Granada har gått tungt inledningsvis på säsongen och har nu sju matcher utan vinst där man endast plockat två poäng. Det har varit en del tuffa motståndare man har stött på, men jag tror inte att tränare Caparros är särskilt nöjd med spelet. Det som inte fungerar är helt klart målskyttet, trots att man tar sig till lägen match efter match. En sådan här match är ett utmärkt tillfälle att få lite vinnarkänsla i laget och dessutom trycka in en hel del mål. Nu kommer Caparros rotera en hel del, men är det något som Granada har så är det en ordentlig bredd i truppen, särskilt på de offensiva positionera. Eftersom det är en kort resa man gör idag så har man tagit med sig en riktigt stark trupp till det här mötet, där som sagt Daniel Larsson finns med efter lite skadebekymmer. Larsson och resterande anfallare som åkt med till dagens match vill nog verkligen göra bra ifrån sig här, för att visa Caparros att man är redo för helgens ligamatch mot Almeria.

Kikar vi på truppen man tagit ut så hittar vi dessa: Oier, Dimitrievski, Nyom, Martins, Mainz, Nounkeu, Foulquier, Yuste, Márquez, Eddy, Larsson, Nico, El Arabi, Riki, Jhon Córdoba samt Ortuño. Oavsett hur Caparros formerar en startelva så är det där spelare som ska göra mos av ett bottengäng från fjärdeligan. Men vi håller ned insatsen till medel då det trots allt är en vänskapsmatch.

/e@sy