Sista omgången i Ligue 2 spelas idag där vi får se ett antal avgörande matcher och jag har valt att titta lite närmre på när tabelltrean Angers tar emot mittenplacerade Nimes. Angers som vid vinst eller oavgjort blir uppflyttade medan Nimes inte har något att spela för och oavsett resultat så väntar ännu en säsong i Ligue 2. Med tanke på situation och motivation så blir valet självklart. Häng med!

  • Match: Angers – Nimes
  • Spel: Angers -1,5
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20.30

Ser vi till gästande Nimes så har man som så många säsonger förut, hamnat i mittenskiktet och har ingenting att spela för. Formen har varit katastrofal på slutet och man kan säga att man avslutar året på sämsta möjliga sätt. De senaste fem matcherna har slutat med två oavgjord samt tre förluster vilket är tungt. Idag möter man det svåraste motståndet på länge och då man inte visat någon form samt inte har någon större motivation så lär det bli tufft. Att man förlorar med två mål är i mina ögon mycket troligt!

Över till hemmalaget Angers som gjort en kanonsäsong hittills och placerar sig på en tredjeplats för tillfället vilket innebär uppflyttning. Det är tre poäng ner till fyran och ett poäng i detta möte skulle innebära uppflyttning. På hemmaplan har man året igenom varit svårslagna och riktigt bra, och ett facit på 11-5-2 är inget att leka med. Allt talar för att man ska ta steget upp och med tanke på Nimes situation med usel form och en mittenplacering så ökar chanserna. Arenan lär koka och när domaren blåser för slut så antar jag att man är fastställd tabelltrea. Mot Ligue 1!

Så vad blir mitt lir? Angers endast spelas i ett odds på 1,30 så väljer jag att ta en handikappslina. -1,5 ser riktigt fin ut och jag höjer insatsen till strax över medel!