Ängelholm har fått dispens att återvända till sin riktigt hemmaplan igen efter att ha spelat sina matcher på Olympias plan i Helsingborg den här säsongen. Frågan är vad det har för inverkan på matchen här? GAIS kommer från en tung förlust och jag har hittat ett kul spel i matchen som känns troligt.

Ängelholm – GAIS

Spel: Ängelholm gör första målet i matchen
Odds: 1.95 @ Expekt
Insats: 5/10
Spelstopp: 16.00

Räkna med ett ruskigt taggat och spelsuget hemmalag i den här matchen. Man får nämligen vända hem till Ängelholms IP igen efter att ha spelat hela säsongen på tomt och öde Olympia i Helsingborg. Tongångarna är väldigt positiva i laget efter detta besked och jag kan inte annat än se ett spelsuget Ängelholm som satsar offensivt direkt från start. Man vann dessutom senast mot Östersund med 2-1 vilket även det ger laget mer självförtroende. Man möter ett bortasvagt GAIS som dessutom har en svag defensiv vilket man bör kunna utnyttja här. Ängelholm fick Muamet Asnanovski utvisad mot Östersund senast och han är saknas här. Jag tror lagets fart och motivation i den här matchen gör att man kommer göra första målet då det med största sannolikhet kommer vara spel mot ett mål i inledningen av matchen och inför sin hemmapublik vill man givetvis inleda på bästa möjliga vis!

Angelholms_FF_logo     Gais

GAIS bytte tränare inför mötet med Hammarby för två matcher sedan och det gav effekt direkt då man vann den matchen med 3-1 på bortaplan. I senaste matchen hemma mot dåvarande jumbon Assyriska var självförtroendet på topp och laget trodde på seger givetvis. Så blev det verkligen inte då man hade stora att föra spelet och trots hemmaplan förlorade man med 1-2. Nu ställs man mot ett heltaggat Ängelholm som äntligen får spela på sin hemmaplan igen och min känsla är att GAIS kommer få ägna sig åt försvarsspel den här matchen. Det är givetvis ett spel som passar GAIS men jag tror Ängelholm gör första målet i matchen. GAIS fick försvararen Richard Ekunde skadad senast och han är ytterst tveksam till start här. GAIS är bortasvaga och trots segern mot Hammarby så tror jag man får stora problem i den här matchen. Laget har formraden 1-1-5 på bortaplan och det är inget som skrämmer direkt.

Kort summering:
Ängelholm vänder hem till sin riktiga hemmaplan igen och det bör bidra med starkt motivation och jag tror vi kommer få se en fartfylld första halvlek från Ängelholms sida och ett GAIS som ägnar sig åt defensiven. Även om Ängelholm inte vinner matchen så anser jag att man skall ha väldigt god chans att åtminstone göra första målet i matchen.