När alla utländska ligor spelar sina sista omgångar så fortsätter den svenska fotbollen vilket är roligt då man alltid kommer kunna ha något att titta på. Idag står en Superettan match på spel när Ängelholm tar emot Gais som kommer på besök. Ängelholm som väntat, varit ojämna, möter ett ungt satsande Gais som även dem presterat oregelbundet. I denna svåra och öppna match hittar jag än dock ett fint spel som är värt en liten slant. Häng med!

  • Match: Ängelholm – Gais
  • Spel: Ängelholm 0.0,-0.5
  • Odds: 2,025 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 Units
  • Spelstopp: 19.20

GaisAngelholms_FF_logo

 

På tal om Gais så är jag imponerande av att man vågar satsa så pass ungt som man gör. Hela bänken och ett par spelare på plan är inte äldre än -95 vilket är roligt. Vem älskar inte när man vågar ge ungdomar chansen, fast det speglar självklart av sig då orutin och erfarenhet saknas. Hittills har man endast tagit två segrar och formen är inte på topp. Senast fick man med sig 1-1 mot AFC United och innan det två raka förluster varav en stor förlust mot Sirius med 5-0. Man har en tendens att släppa in oerhört enkla mål och dessa misstag måste slipas bort. Idag möter man ett Ängelholm och ännu en tuff match väntar på bortaplan. Senast förlorade man som sagt stort, kan man bryta denna negativa trend?

Över till Ängelholm som bosatt sig i Superettan i ett flertal år och vet hur det fungerar både i med och motgång. Till skillnad från Gais så finns det rutin och erfarenhet i detta lag och man spelar en mogen fotboll. På sistone har man blandat och gett vilket man också kan se då man bland annat hade en katastrofal förlust mot Frej för att sedan slå Mjällby på bortaplan. Idag väntar Gais som har det jobbigt just nu, och detta är ett perfekt tillfälle att plocka lite poäng och därmed komma tillbaks på banan.

Så vad blir mitt lir? Jag vågar inte plocka raka ettan på Ängelholm då man aldrig vet med sådana här ojämna lag. Bägge lagen är i princip under samma tak och jag tror att hemmaplansfördelen samt rutin i Ängelholm kommer att avgöra. 0.0,-0,5 Ängelholm liras till en insats på strax under medel!