Grus säsongen har börjat och här ställs två stycken grus specialister emot varandra och jag spelar helt klart på formen hära.

  • Matchen : Andujar – Lorenzi
  • Speltips : Lorenzi att vinna matchen
  • Odds : 1.77 @ Unibet
  • Units : 3.5/5
  • Spelstopp : 02.30

 

Pablo Andujar-Alba ifrån Spanien hade ett tungt sista halvår förra året och har börjar det här året likadant. Han får verkligen kämpa för sina vinster och om han vinner så är det verkligen inte vackert spel i matchen. Han vann i första omgången emot Dusan Lajovic som är en challenger spelare till vardags och Andujar var nära att förlora men lyckades reda ut det till slut. Andujar har en helt okej första serve dock så utnyttjas den inte till fullo på gruset och blir som mest en medelmåttig serve istället. Hans grundspel har inte alls sett bra ut, han gör otroligt mycket misstag på både forehand och backhand trots att det var hans styrkor förut.

Paolo Lorenzi ifrån Italien som ser ut som tennisens Jesus slog igenom förra året. Han har alltid varit en duglig spelare på challenger touren men nu så är han en stabil ATP spelare och det lär han vara en stund till. Hans bästa underlag är till och med grus så detta blir perfekt för honom. Han vann i första omgången emot Paire vilket var imponerande, Paire kommer bli en otroligt bra spelare när han blir lite jämnare. Lorenzi är en bollsäker spelare, slår rätt mycket hörn till hörn och försöker tvinga sina motståndare till att springa och slå svåra slag sen att han är bollsnål gör det mycket bättre.

Jag tror att Lorenzi kommer spela mycket hörn till hörn och det kommer att passa Andujar väldigt illa då han inte har formen att springa och slå svåra slag.

Lycka till!

/Lidde

 

-Twitter-

@spelaspelse

@gurujebba