Fortsätter på den inslagna vägen med ytterligare ett spel från UFC 191 där vi håller oss kvar på huvudkortet. Innan titelmatchen i flugvikt ska två tungviktare drabba samman när Andrei Arlovski och Frank Mir ska mötas i något man hade ganska svårt att förutspå för något år sedan. Det här kan vara över relativt fort, oavsett vem som står som segrare, där jag personligen ändå hade placerat oddsen närmare varandra.

  • Match: Andrei Arlovski – Frank Mir
  • Spel: Mir
  • Odds: 2,37 @ Bet365
  • Units: 3/5
  • Spelstopp: 04.00 6/9

Ganska skruvat att det här mötet, egentligen, skulle äga rum för drygt 10 år sedan som en titelmatch. Vägen tillbaka till något som nu, återigen, ska ses som något av värde för tungviktsklassens toppskikt är en remarkabel resa för respektive kombattant. Andrei Arlovski (24-10, 1 nc) räknades bort för ett antal år sedan men har nu gått obesegrad (3 matcher) sedan sin återkomst till UFC. Frank Mir (18-9) stod på 4 raka (mot högklassigt motstånd ska nämnas) förluster innan han valde att ta ett uppehåll och efter det har han sett ruggigt bra ut.

Jag vill nog inte riktigt se det här som en ”coin flip”, men jag vill ändå inte placera mig långt bort från den positionen. Frank Mir har förbättrat sina händer avsevärt, där han har lyckats kontra ut båda av sina två senaste motståndare, och har en klar fördel om den här matchen (vilket jag ändå inte vill se som alltför troligt) på något sätt skulle landa på mattan via en lättare ”scramble”. Andrei Arlovski är dock fortfarande en bättre striker. han är mer teknisk och polerad samtidigt som han varierar sina attacker på ett mer effektivt sätt. Även om jag vill se vitryssen som en tillräckligt stor favorit till att träffa med en majoritet av slagen som de båda herrarna kommer dela ut, så tror jag nödvändigtvis inte att det behöver vara till någon fördel.

Båda kombattanterna kan vara känsliga för de tyngre slagen, där det här kan handla om (för att återgå till teorin om något som får likna en coin flip) vem som lyckas sätta det bästa slaget först. Arlovski dominerade en slipad Travis Browne senast, men var för en kort stund nere på det som i princip var det enda slaget han träffades av. Mir vek sig inte med att tävla mot en betydligt yngre och fräschare ”heavy hitter” i Todd Duffee senast – och vann.


Jag anser att Arlovskis favoritskap ska vara relativt knappt. Vinnarspelet på Frank Mir testas med en medelinsats.

/Puyol