rochus Oliver Rochus är en mardröm att möta i Wimbledon, en mardröm för precis alla. Han kan ha spelat som en idiot hela säsongen för att sedan pressa Djokovic till fem set i första rundan.

 

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Eastbourne
  • Match: Kevin Anderson – Oliver Rochus
  • Spel: Över 36,5
  • Odds: 1,83 @ pinnacle
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 12.30

Det finns väl inte en människa som gillar belgaren. Den är en osympatisk lirare, men som har riktig hög kapacitet på gräs.

I år har han tagit klivet ner på challenger-touren, eller, där har han väl egentligen alltid harvat omkring, men i år har det blivit betydligt mer av den vara än tidigare. Hur som helst så vinner han i alla fall och gräs passar den kortvuxna gnetaren ganska väl.

Han är en vass returtagare och har inget direkt uselt slag. Det kommer bli svårt för Kevin Anderson att spela ut Rochus, särskilt med tanke på formen.

Belgaren gav upp kvalfinalen mot Wayne Odesnik, trots att han ledde. Vad som låg till grund är inte helt känt. Men han var högt seedad i kvalet och visste med största sannolikhet att får en LL-plats, även om han förlorar. Det kan till och med varit så att han visste det redan innan kval-matchen.

Oliver Rochus har genom året gjort väldigt bra gräsresultat. Totalt 29-15 vittnar om hans låga tyngdpunkt och smidighet är gångbar på gräs.

rochus2

 

Sedan 2006 har belgaren gjort tio framträdanden i Wimbledons huvudturnering och bara förlorat två gånger i raka set – mot Lleyton Hewitt, grässpelaras grässpecialist och Robin Söderling som vid tidpunkten kunde mäta sig med de allra största.

Kevin Anderson å sin sida har oförskämt dåliga resultat från Wimbledon. Man skulle kunna tycka att han faktiskt ska nå större framgångar med tanke på den enorma serve han besitter. Men faktum är att han bara tagit sig förbi förstarundan en gång och aldrig vunnit en match i Wimbledon i raka set.

Sydafrikanen är inte särskilt bra på gräs. Han har i princip inte en enda meriterande vinst på underlaget och det ligger nog mycket i att han vägrar variera spelet och har svårt i vändningarna.