Hetsporren Fabio Fognini går in för att möta ”jätten” Kevin Anderson ifrån Sydafrika som kan bli en otroligt underhållande match om Fognini kämpar lite grann.

  • Matchen : Anderson – Fognini
  • Liga : ATP Wimbledon
  • Speltips : Över 3.5 set i matchen
  • Odds : 1.72 @ bet365
  • Units : 3/5
  • Spelstopp : 12.30

Kevin Anderson ifrån Sydafrika är en spelare som har börjat bli en stabil spelare som kommer långt i turneringarna han ställer upp i, dessvärre så har han det svårt för att vinna dom. Han har en enorm första serve som är relativt effektiv på gräset men hans spel passar inte sådär jätte bra då han är en väldigt stor spelare så får han gå så långt ner med knäna för att kunna få över bollen och blir tvungen att spela med väldigt mycket top spin vilket gör det lättare för motståndarna att kunna trycka till bollen. Hans andra serve har inte varit bra hittills i turneringen, t ex emot Roger Vasselin vann han 47% av andra servarna vilket kommer vara ännu sämre under dagen emot en spelskickligare Fognini.

Fabio Fognini ifrån Italien är en spelare som inte gillar att kämpa om han inte måste, inte ens då. Han är en utpräglad grus specialist men han kan spela på andra underlag om han känner för det och nu när det är Wimbledon så måste han ju ha lite sug efter att ta sig långt och tjäna pengar och poäng. Han har en relativt bra första serve som han kan få lite gratis poäng på men det är hans  spel som det mesta sitter i, speciellt hans forehand som han kan variera spelet med väldigt bra. Han har även en bra defensiv men jag tror det är hans grundspel som kommer ligga i fokus idag, spelar han aggressivt och får Anderson på defensiven så kan han vinna matchen.

Jag tror att detta kan bli en fem setare, beroende på hur sugen Fognini är på att spela tennis för tillfället men det är tredje rundan av Wimbledon, då måste man vara det och det får han bevisa idag.

Lycka till!

/Lidde