Kevin Anderson har vapnen att utmana världssexan Tomas Berdych. Han har varit mycket nära flera gånger och idag är det verkligen läge för en skräll.

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Madrid
  • Match: Anderson – Berdych
  • Spel: Över 22,5 
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 14.00

Jag har sett Berdych vara riktigt illa ute mot Kevin Anderson många gånger. De har mötts sex gånger senaste två åren, tjecken har vunnit samtliga. Det är som om Kevin är en Berdych i miniatyr, ungefär som Ferrer är en Nadal i miniatyr. Samma spelsätt, samma styrkor men storebror är alltid lite bättre.

6-0 i matcher är sjukt missvisande. Det finns egentligen inte ord att beskriva hur orättvist det är. Jag tror att Kevin varit nere under 1,20 minst två gånger, men tillslut vinner Berdych ändå.

Hur som helst är detta ett jätteläge för Anderson. Berdych är långt ifrån formtoppad samtidigt som sydafrikanen varit ruskigt bra på grus i år. I Casablanca spelade han sinnessjukt bra, kanske det bästa jag sett honom prestera. Monte-Carlo är lite långsammare och där åkte han på stryk av Cilic, inget att skämmas över direkt.

I Madrid är luften tunn och bollen går snabbt. Kickservar biter väldigt bra på underlaget och tvingar tillbaka returtagarna väldigt långt ner i banan och när en retur kommer lite kort – då är Kevin där och hugger direkt.

Som sagt, Kevin har gjort sin bästa grussäsong hittills i karriären och Berdych kanske sin sämsta? Åtminstone som topp20-spelare.

Tjecken har inte vunnit två matcher i rad än på grus och har förlorat mot Fognini och Robredo samtidigt som han tappat set mot Davydenko och nu senast mot Janowicz. Polacken slarvade verkligen bort den matchen. Samma match, med samma förutsättningar, vinner Jerzy nästa år.

Oviss utgång i matchen men jag tror att Kevin Anderson minst tar ett set och överspelet ska sitta här.