Hockeyettan under kvällen gav ett litet plus och nu siktar vi in oss på en NHL-match där Anaheim tar emot Toronto hemma i Honda Center. Jag var lite kluven innan om vad jag skulle välja i den här matchen av överspelet eller ett skottspel. Det blev tillslut det sistnämnda.

  • Match: Anaheim – Toronto
  • Speltips: Över 59.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 15/1, 04.35

anaheim_ducks_200x113Anaheim har hela säsongen varit relativt stabila. Man vinner fler matcher än man förlorar och man parkerar också därför i toppen av sin division. På senaste tiden har man dock börjat släppa till en del mål, och även en hel del skott mot egen kasse. Varför det blivit så är det svårt att svara på, men möjligtvis för att man kanske slagit sig till ro litegrann och för att man normalt sett är ett ganska offensivt lag. Hemma är man otroligt starka och sköljer över de flesta som kommer dit. Man skjuter mycket, har bra snurr i anfallszon och backarna följer gärna med upp i anfallen. Målvaktssidan har inte heller varit lika övertygande som förra säsongen, men fortfarande bra. Kanske också därför motståndarna försöker testa Andersen någon gång extra. Anaheim kommer vara det spelförande laget idag och man bör komma upp till runt 35 skott, om inte mer. Man är så pass bra offensivt att man ska klara det och speciellt mot ett lag som har det väldigt jobbigt i egen zon. De senaste matcherna har man spelat på hemmaplan så man är bekväma för stunden. Man har skapat mycket lägen trots att man mött riktigt starka lag. Idag möter ett lag som är klart sämre bakåt än de tidigare fem matcherna och då bör man också få fler lägen att skjuta om alla har en normal dag.

toronto_200x200Toronto är som vanligt en katastrof i egen zon. Formen är inte bra och man kommer behöva kämpa för att få några poäng idag. Anaheim är det bättre laget och ska vinna detta. Händer det så kommer Toronto vara det jagande laget och då är jag helt stensäker på att det kommer bli full gas åt båda håll. Toronto är väldigt offensiva och när man väl är i anfallszon så checkar man hårt med nästan alla forwards vilket i sin tur gör att man lämnar mittzonen väldigt öppen. Det kommer bli ytor som vanligt och när man möter ett så pass offensivt skickligt lag så gäller det att ha koll på detta. Det är möjligt att de har kollen, men tycker spelet ska ha goda chanser att sitta ändå. Toronto är ett av de lagen som släpper till absolut flest skott mot eget mål i ligan, speciellt på resande fot. På slutet har det dock sett ganska bra ut, men det är inget jag drar för stora växlar av idag. De här lagen har inte mötts speciellt många gånger de senaste åren så historiken är inget jag tänker på heller. Den här säsongen har man spelat en match och den spelades i Toronto där hemmalaget också vann med 6-2. I den matchen vann Anaheim skotten med 27-42, vilket innebär en bra bit över linan. Toronto bör utan problem komma upp i minst 25 skott idag och då hoppas jag Anaheim löser resterande del.


Jag räknar med att Anaheim skjuter runt 35 skott och Toronto runt 25 skott. Potentialen för att Anaheim ska skjuta ännu mer finns dessutom och jag hoppas det sitter lika enkelt som gårdagens skottspel. Mitt spel blir alltså över 59.5 skott till oddset 1.85 hos bwin. Insatsen kommer att stanna på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden