Anaheim söker fortfarande efter formen och tar idag emot San Jose hemma i ett litet miniderby. Innan säsongen hade jag nog sagt Anaheim om man bara ser till truppen, men som dagsformen är hos Ducks så kan jag inte backa dem idag. Mitt spel blir istället på bortalaget.

  • Match: Anaheim – San Jose
  • Speltips: San Jose ML
  • Odds: 2.05 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 5/12, 04.05

anaheim_ducks_200x113Anaheim söker som sagt fortfarande efter en form som är värd att behålla. Den enda formen som man just nu behåller är den dåliga och trots att man till och från gör väldigt starka matcher som normalt sett brukar ge lite energi så går det ändå inte fullt ut för dem. Senast fick man en ny plump i protokollet när ett skadedrabbat Tampa var på besök för någon dag sedan. Nu har man haft en hel del chanser, men det är upp till spelarna att förvalta lägena också. Tittar man på det Anaheim som förra säsongen var så offensivt skickliga så är det en klar skillnad den här säsongen. Varför allt gått i lås är svårt att sätta ett specifikt finger på, men känslan är väl att de lite yngre fått lite mer press på sig och kanske tänker lite för mycket. Storsstjärnorna Getzlaf och Perry har inte heller kanske övertygat så mycket som man kanske borde. De känner förmodligen också en ganska stor press. Jag har varit inne flera gånger på att det ska vända för Anaheim, men de klarar aldrig den uppgiften och viker oftast ner sig i slutet av matchen igen. Det är inte första gången man gått in med dålig inställning och trott man är den där supermaskinen som man säger sig vara. Det är upp till bevis ikväll och känslan från min sida är att man viker ner sig ännu en gång. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund.

san_jose_200x163San Jose har också varit väldigt ojämna den här säsongen, men det känns åtminstone som att de som de har ett grundspel att luta sig emot när det blåser kallt. Det som är anmärkningsvärt med Sharks är att man är betydligt mycket starkare på resande fot än vad man är på hemmaplan. Jag tror det har att göra med att man kanske inte har det bästa laget, utan man får helt enkelt förlita sig på att spela ett bra positionsspel och gå på kontring. Idag kommer man möta ett Anaheim som återigen trampar framåt och det kommer bildas stora ytor i mittzonen som Sharks kan utnyttja. Man är som sagt bra på att ställa om och när Ducks backar åker med upp i anfallen så blir de också väldigt sårbara. Man har faktiskt mött varandra i två matcher den här säsongen. I den första så så vann Sharks med 2-0 efter en ren och skär utspelning. Den andra matchen slutade 1-0 Ducks efter ett fenomennalt målvaksspel från just Ducks sida. Tittar man statistiskt och spelmässigt på dessa två matcher så är det klar fördel för Sharks . Man saknar fortfarande Raffi Torres, Ben Smith och Logan Couture. Målvakten för natten heter Martin Jones och har gjort det riktigt bra i båda matcherna mot Ducks den här säsongen.


Trots att man tror att det släpper för Ducks efter varje vinst så viker de ner sig gång på gång, Inatt möter man ett lag som vet hur man spelar försvarsspel samt offensiv hockey på ett effektivt sätt och då tror jag det blir tufft. Mitt spel blir alltså San Jose ML till oddset 2.06 hos Unibet. Insatsen landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden