Inatt är det match mellan två jättar där Anaheim står som hemmalag när Pittsburgh kommer på besök. Båda lagen kommer ifrån en förlust och skillnaden inatt är att Ducks fått en dags extra vila.

  • Match: Anaheim – Pittsburgh
  • Speltips: Anaheim flest skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.70 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 8/3, 04.05

Anaheim kommer från en strafförlust senast mot Montreal med 4-3. En match som man ägde i stora delar, men lyckades inte få dit pucken. Inatt möter man det lag som leder Eastern Conference så det blir lite av en seriefinal. På hemmaplan är Ducks brualt bra. Man har vunnit hela 24 av 32 matcher vilket tyder på enorm styrka. Jag tror som så att man vinner nattens match också, men jag kommer ändå köra på en liten annan typ av spel. Ducks har bra koll bakåt och fin fantasi framåt. Man kommer vara det spelförande laget ikväll, inte för att något lag är bättre än det andra ikväll, utan för att man spelar på hemmais mot ett lag som har en riktigt tung match i benen. De senaste matcherna har Anaheim både vunnit och förlorat skottstatistiken, men inatt tror jag man går för det förstnämnda. Man kommer föra spelet och man har mer eller mindre alltid koll bakåt. Pens kommer få sina lägen, men känslan är att Ducks kommer få fler.

Corey+Perry+Minnesota+Wild+v+Anaheim+Ducks+z7DF2hr0nGNl

Pittsburgh är lite av anledningen till detta spel. Jag blev förvånad av att se att oddset var såpass högt som 1.70. Pens är ett lag som definitivt kan vinna skotten mot alla lag, men idag känns det inte som rätt tidpunkt. Efter OS-uppehållet har inte spelet stämt särskilt bra. Framåt har man fått till det helt okej, men det är spelet i egen zon som sett aningen oroande ut. Igår mötte man Sharks på bortaplan och förlorade skotten med 47-22. Det känns som att den tiden i egen zon kan sitta kvar i vissa benen och att man är lite halvtrötta idag. Dagens match kommer bli minst lika tuff då det står ytterligare ett topplag på andra sidan. Man kanske inte kommer förlora skotten med så stora siffror, men den stora känslan är att man kommer lägga stort fokus på försvarsspelet då det offensiva ser ut att funka bra oavsett. Man kan vinna matcher genom att göra 2-3 mål, men det är otroligt svårt om man ska släppa in 5-6 mål också. Man har en tung match i benen, möter ett tight topplag och bör lägga stort fokus på försvarsspelet.


Pittsburgh och deras match igår är den stora anledningen till detta spel. Jag räknar med att man kommer lägga sig på försvar och skulle man också ta ledningen så kommer man nog inte gå framåt så mycket mer än på kontringar. Mitt spel blir därför Anaheim flest skott på mål till oddset 1.70. Spelet finner ni hos bwin och spelas med en medelinsats.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden