Dags för ett riktigt toppmöte i NHL där Anaheim står som värd för Pittsburgh. Ducks har riktigt bra och detsamma gäller Pittsburgh, men vilka går segrande ur striden ikväll? Jag har ett lag som favoriter och när man också får ett saftigt odds så måste jag också slå till.

  • Match: Anaheim – Pittsburgh
  • Speltips: Pittsburgh ML
  • Odds: 2.15 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 7/3, 04.05

anaheim_ducks_200x113Anaheims säsong har varit helgrym hittills och som jag förutspådde innan säsongen drog igång så är man också etta i sin division. Man har ett lysande lag rakt igenom ända nerifrån andrekeeper upp till sista forward. Frågan är dock om man kan få ihop det i ett slutspel det här året bara. Känslan säger nej på något vis då man känns lite för instabila bakåt i vissa lägen. Till kvällens match går man in med gott självförtroende då man har fyra raka segrar i ryggen. Ikväll kommer man dock få bekänna färg när ett av ligans bästa lag kommer på besök. Det kommer bli jämnt och känslan säger också att det kan bli en hel del mål. Jag tror dock att Pens kommer kunna ha större koll bakåt än vad Ducks kommer ha. På något vis känns deras defensiv något mer stabil när det kommer till såna här matcher. Ducks har de senaste matcherna faktiskt släppt till ganska mycket chanser och när det är såna här tuffa matcher så gäller det att täppa till chanserna och då tror jag Pens är bäst lämpade för tillfället. Dessutom saknar man James Wisniewski, Sami Vatanen, Matt Beleskey, Tim Jackman och Korbinian Holzer. Man har ett bra lag ändå, men ser ändå Pens chanser till vinst som ganska stora.

pittsburgh_200x200Pittsburgh har jag skrivit om många gånger denna säsong. Både rekat för vinst, förlust och en hel del skottspel. Den här gången kommer det bli för en vinst och jag har lite fler anledningar än de jag skrev ovan. Pens har den här säsongen varit ganska hårt drabbat av skador och kanske också just därför haft ganska blandade resultat. Den sista månaden har man faktiskt spelat riktigt bra och det ser bättre och bättre ut för varje match. Senast förlorade man med 3-1 borta mot Colorado, trots att man spelade ganska bra ännu en gång. Både Crosby och framförallt Malkin har kommit igång rejält på slutet vilket såklart höjer laget till där man ska vara. De senaste matcherna när Pittsburgh mött riktigt bra lag med vassa offensiver så har man stängt ner dem ganska bra. Man är bra på att ställa upp och styra av motståndarna i tighta matcher för att sedan slå om snabbt och gå på kontring. Med tanke på att man är underdogs idag så kommer jag också att välja Pens. Jag tycker man borde ha bättre chans än oddsen visar för man är trots allt ett av ligans bästa lag. Dessutom är man relativt solida på bortaplan. Pens saknar Olli Maatta och Pascal Dupuis sedan tidigare. Den tyske backen Christian Ehrhoff är gametime-decision.


Det är två jämna lag som möts och jag gillar vad jag sett på slutet från Pittsburgh. Ikväll är man underdogs och det ska jag testa med en medelinsats. Mitt spel blir alltså Pittsburgh ML till oddset 2.15 hos bet365. Insatsen stannar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden