En av nattens hetaste matcher spelas i Honda Center där hemmalaget Anaheim tar emot Henrik Lundqvists New York Rangers. Båda lagen är i väldigt bra form och jag räknar med en sevärd match. Jag tror hårt på ett totalspel idag och skulle bli väldigt förvånad ifall vi som minst inte får pengarna tillbaka.

  • Match: Anaheim – NY Rangers
  • Speltips: Över 5.0 mål
  • Odds: 1.78 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 8/1, 04.35

anaheim_ducks_200x113Anaheim spelar inatt sin femte raka hemmamatch och söker sin fjärde vinst på dessa. Ducks har varit en maktfaktor hela säsongen och trots att man haft en del skadeproblem under hösten så har man gjort det riktigt bra. Hemma är man betydligt mycket mer tighta bakåt än vad man är på resande fot, men man släpper fortfarande in en hel del mål. Andersen i kassen har varit väldigt uppochner, men oftast är han bra. Ikväll väljer man att ställa in en målvakt som för längesen har sett sina bästa dagar i den här ligan. Ilya Bryzgalov ska göra sin andra start för säsongen med Ducks, Redan innan jag fick reda på att han skulle starta så kändes överspelet som ett helt okej spel. Nu är det jättebra enligt mig. Jag tror det ska mycket till för att Bryz ska spela bra ikväll och hålla Rangers under 2-3 mål. Det är min största anledning till det här spelet. Bryzgalov är ingen bra målvakt längre och det kommer Rangers att utnyttja. Han har den här säsongen en räddningsprocent på låga 78.0%. Den andra anledningen från Ducks sida är att man är väldigt bra på hemmaplan. Man tuggar på i vanlig ordning och har visat god offensiv på slutet, som vanligt. Även fast man möter ett bra försvar och en av världens bästa målvakter så bör man lösa minst två mål ikväll, förmodligen fler. Man har spelat bra på slutet och även mött stabila defensiva lag, men ändå gjort många mål.

rangers_200x200Rangers är inne i en hysteriskt bra form. Det var längesen deras offensiv flöt på såhär bra som den gjort de senaste veckorna. Lunkan i kassen håller även hyfsat tätt, vilket gör att de vunnit väldigt mycket på slutet. Idag står man inför en av de tuffaste bortamatcherna under hela säsongen då man möter ett Anaheim i god form. Jag tror som sagt att båda lagen kommer bjuda på fin offensiv som man också gjort under de senaste matcherna. Lunkan har en förmåga att stänga igen helt, men det är också väldigt svårt att stänga igen mot ett lag som Anaheim. Ducks har fördelen av henmaplan och kommer att skapa stor oreda i Rangers försvarszon. Offensivt är Rangers otroligt vassa just nu. Alla femmor levererar och storstjärnorna öser in poäng. Idag har man goda chanser att vinna mot Anaheim och det beror mycket på vilket målvakt Anaheim ställer i kassen. Rangers vet såklart om detta och kommer säkerligen slänga mycket skott mot mål då de vet att NHLs förmodligen sämsta målvakt står på andra sidan. New York är dessutom experter på att ”gröta” in pucken i målet. Historiskt sett har det varit jämnt mellan över/under, men den ska vi inte bry oss för mycket om då man har mötts alldeles för få gånger de senaste säsongerna. Det som spelar roll är dagens förutsättningar och dom är bra enligt mig.


En kass målvakt, ett bra hemmalag och två formmässigt starka offensiver borde tala för detta överspel. Jag skulle bli förvånad om vi inte får se minst två mål från vardera lag och då har vi som sämst pengarna tillbaka. Mitt spel blir alltså över 5.0 mål till oddset 1.78 hos betsson. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden