Anaheim Ducks gör idag hemmadebut och det mot Henke Ludqvists New York Rangers. Bortalaget har inte imponerat och inatt har jag en känsla av att hemmastarka Anaheim gör sitt jobb, även om Rangers säkerligen vill studsa tillbaka från den pinsamma förlusten senast. Vi prövar ett vinnarspel här.

  • Match: Anaheim – NY Rangers
  • Speltips: Anaheim ML
  • Odds: 1.72 @ Nordicbet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 11/10, 04.05

Anaheim har öppnat bra och vunnit 2 av 3 matcher under sin bortaturné nu i början. Idag gör man hemmadebut mot ett lag i kris och det är nästan så att man kan kräva en vinst. Normalt sett är man riktigt hemmastarka och jag förväntar mig att Ducks sätter ton redan från start. Chanser under de första matcherna har man skapat massor. Jakob Silfverberg har fått en riktigt bra start i  sin nya klubb och han har skapat mycket på egen hand. Han verkar tillochmed få en viktig roll i laget och det är han väl värd. Hemmastyrkan här är en nyckelfaktor och även att jag tycker att Ducks har ett mer komplett lag än sina motståndare. Visst, man saknar bland annat Luca Sbisa och Kyle Palmieri, men tycker laget är riktigt bra ändå. Deras topline med Ryan Getzlaf-Dustin Penner-Corey Perry är en av NHLs absolut vassaste. Det är också en av anledningarna till detta spel. Spetskompetensen i Ducks är betydligt mycket bättre än i Rangers som dessutom saknar ett par gubbar. Historiskt har de mötts lite för få gånger för att jämföra inbördes, men känslan är från förra säsongen att Anaheim har något bra på gång. Om det räcker till att gå längre än man gjorde förra säsongen är svårt att säga redan nu, men idag ska man vinna. Jonas Hiller är confirmed som starter i kassen.

Corey+Perry+Minnesota+Wild+v+Anaheim+Ducks+z7DF2hr0nGNl

Rangers och nya tränaren Alain Vigneault har fått en otroligt tuff start i sin nya klubb. Laget har en urusel försäsong bakom sig där mycket inte stämt och nu har man även startat ligan riktigt dåligt. Man har visserligen vunnit en match, men i första matchen såg man inte alls bra ut och senast igår natt fick man dunderstryk med hela 9-2 mot San Jose. Släpper man in nio mål i en såpass jämn liga så har man ett försvarsspel att jobba på. När man får släpper nio mål har jag dessutom svårt att se dem studsa tillbaka till ett bra spel redan 24 timmar senare. Henrik Lundqvist får förtroendet från start igen trots att han blev utbytt under matchen mot Sharks. Han kommer behöva vara på topp för att Rangers ska ha chans på poäng idag. Offensivt vinner man inga matcher iallafall. Det är kanske där det största problemet suttit hittills, som vanligt med andra ord. Laget har under de första matcherna knappt skapat målchanser och jag tror inte det blir lättare av att man inatt även saknar lagets stora stjärna Rick Nash. Dessutom har man Carl Hagelin på skadelistan sedan tidigare och även Taylor Pyatt fick slänga in handduken tidigare idag. Nej, en otroligt tuff match för ett uddlöst Rangers väntar.


Jag tycker att Rangers har varit alltför dåliga framåt för att kunna matcha Ducks offensiv i denna match. Så länge inte Lunkan spipkar igen totalt så tror jag att man kan vinna ganska komfortabelt, men som oftast när jag spelar NHL så blir det moneyline-oddset som spelas för min del. Jag spelar Anaheim ML till oddset 1.72 med 6 units. Spelet kan ni hitta hos de flesta bolag, men högst på marknaden har vi för tillfället hos Nordicbet.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden