Inatt ska vi återigen försöka oss på att få fram någonting från Anaheim. Man tar idag emot Islanders som spelade igår borta mot Kings där det blev förlust med 2-1. Idag söker båda lagen revansch, men känslan på förhand är ändå att hemmalaget har mer att bevisa.

  • Match: Anaheim – NY Islanders
  • Speltips: Anaheim ML
  • Odds: 1.78 @ Pinnacle
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 14/11, 04.05

anaheim_ducks_200x113Anaheim spelade vi på sist när man mötte Edmonton hemma och där blev det tyvärr förlust för ankorna i sudden efter att Purcell avgjort med en fin backhand bakom Andersen. Idag söker man grov revansch för nu har man verkligen schabblat bort två matcher där man i princip har gett motståndarna segern. Ryan Getzlaf gav Mikkel Bödker öppen gata i sudden mot Arizona  och senast fick man knappt låna pucken av Edmonton i OT. En match som man dessutom tappade ledningen i tre gånger. Det får inte hända och någon gång måste man lära sig av sina misstag. Man har faktiskt i matcherna spelat väldigt bra och man är riktigt tunga att möta. Utdelningen kommer med tiden och det ser ju klart bättre nu än hur det såg ut i början. Det som måste bort är de individuella misstagen. Andersen har gjort två dåliga matcher på rad och får nu lämna ifrån sig spaden till Anton Khudobin som kommer in istället. Jag ser det som positivt då han har varit bra och samtidigt kanske det också väcker laget en aning bakåt. De två stora stjärnorna Corey Perry och Ryan Getzlaf har börjat trampa igång och är giftiga framåt. Jag tror verkligen på vändning idag.

islanders_200x200Islanders spelade så sent som igår borta mot Kings där man fick stryk med 2-1 efter att ha spelat ganska bra, men stoppats av Jhonas Enroth i LA-kassen. Idag gör man en kort resa till Anaheim där man söker revansch, men det kommer absolut inte bli lätt. Isles har haft svårt att göra mål på slutet och hoppas även att man får det tufft idag också. Man har inte varit lika bra som förra säsongen på något vis och man har framförallt inte samma fart i anfallsspelet som man hade förra året. Det är väl där den stora skillnaden ligger. Bakåt har man gjort det bra, men samtidigt har Jaroslav Halak varit väldigt bra också. Man borde vara revanschsugna efter matchen igår, men känslan är också att hemmalaget är kraftigt revanschsugna dem med. Jämför man deras senaste matcher så har ändå Anaheim spelat bra hockey under långa stunder, men helt enkelt förlorat på flera individuella misstag. Historiskt mellan dessa är svårt att säga nåt om med tanke på att man möts väldigt sällan. Däremot så har man haft det väldigt tufft när man besökt Honda Center. Ingen målvakt är ännu bekräftad.


Jag tycker oddsen sitter relativt rätt här, men samtidigt är min magkänsla så pass stor på Ducks att jag vågar detta ändå. Det är dags att man tar tag i det här och slutar göra misstag. Mitt spel blir alltså Anaheim ML till oddset 1.78 hos Pinnacle. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden