Anaheim tar inatt emot LA Kings och det är två lag som imponerat denna säsong. Anaheim lever mycket på Fasth/Hiller och Kings blir alltid jobbiga att möta ju längre säsongen går och närmar sig slutspel. Jag kommer dock koncentrera mig på ett skottspel.

  • Match: Anaheim – LA Kings
  • Speltips: Över 54.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 2.00 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 8/4, 03.05

Anaheim går som tåget, även om jag tycker deras form svalnat litegrann. Viktor Fasth i kassen har varit bra, men inte omöjlig som han var under första delen av säsongen. Tittar man på deras lag så har man en riktigt bra förstafemma, men i övrigt så tycker jag inte laget håller yttersta toppklass. Nu ligger man dock i toppen och det är svårt att prata bort det, men jag jag tror faktiskt att man får det tufft i ett kommande slutspel. Nu är dessutom deras största stjärna Ryan Getzlaf skadad och ett frågetecken till matchen, vilket självklart minskar deras chanser till en vinst ikväll. Mitt huvudspel kommer dock bli ett överspel i antal skott på mål och min huvudanledning kommer vara Los Angeles spel på bortaplan. Anaheim spelar ungefär på samma sätt hemma som borta. Man gillar att hålla i pucken och man har ingen tydlig linje som de flesta brukar ha på hemmaplan. Man är lite mer kontrollerade bakåt hemma försöker göra lite mer hemma, men ingen jätteskillnad. Man har denna säsongen mött mött Kings två gånger där en av matcherna har slutat över dagens lina. Matchen spelades just i Anaheim och slutade med både chans- och målkalas, 7-4 till Anaheim och skotten vann Kings med 34-25. Jag satt faktiskt själv och såg matchen tidigt en morgon och måste säga att det var en de bästa matcher jag sett denna säsong. Mål, chanser och målvaktsmisstag. Ja, den hade nästan allt.

Ducks shots off: 27.63
Ducks shots off at home: 28.36
Ducks shots def: 27.82
Ducks shots def at home:  27.25
Ducks shots against Kings last 10 games: 26.1

Los Angeles spel på bortplan är den största anledningen till detta spel. Kings har en väldigt välorgainserad defensiv tillsammans med en riktigt bra offensiv. På hemmaplan är man riktigt starka och vid ledning så är man ett lag som nästan aldrig går bort sig utan satsar allt på att hålla tätt bakåt, vilket man brukar lyckas bra med. Man checkar inte speciellt hårt och kör ett hederligt gammalt styrspel defensivt och tar på så sätt bort många chanser samtidigt som man inte heller skapar speciellt mycket framåt i dessa lägen. Eftersom man är starka på hemmaplan så har man ett ganska tråkigt spel inför hemmafansen, men man kan väl inte klaga heller när det är effektivt och man vinner. När man däremot ligger under så är det oftast full fart framåt, och det gäller framförallt på bortaplan där man aldrig kan vara säkra. Borta är man dessutom betydligt svagare när det gäller vinster och därav blir det också ett svängigare spel. När Kings spelar hemma är man oftast ett riktigt tråkigt lag. På bortaplan är man som ett nytt lag som spelar med hög fart och tacklar så fort de får chansen. Det visas ganska tydligt på statistiken i antal skott då deras snitt är brutalt mycket högre på bortaplan. I 16 av 19 bortamatcher denna säsong har man skjutit minst 30 skott. Dagens lina har man klarat i 15 av 19 matcher. Jämför detta med hemmaplan där man bara klarat linan i 5 av 19 matcher. Vi har goda chanser till att få se en bra match denna natt igen.

Kings shots off: 29.92
Kings shots off on road: 33.84
Kings shots def: 24.42
Kings shots def on road: 26.47
Kings shots against Ducks last 10 games: 33.6


Linan känns något skott för låg med tanke på att de spelar på bortaplan. På hemmaplan hade det varit ett givet underspel, men det är en annan femma på resande fot för Los Angeles. Jag spelar över 54.5 skott på mål (regular time) till oddset 2.00 hos Bwin med 6 units. Betsson har satt samma lina, men ett mycket lägre odds.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden