Inatt tar Anaheim emot Edmonton i en match som är relativt betydelselös. Ducks har fortfarande lite att spela om då man inte säkrat divisionssegern, men man behöver plocka en poäng på fem matcher medans tvåan Vancouver måste vinna alla. Matchen är betydelselös och jag räknar med ett öppet möte.

  • Match: Anaheim – Edmonton
  • Speltips: Över 57.5 skott (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 2/4, 04.05

anaheim_ducks_200x113Anaheim har mer eller mindre säkrat divisionssegern till 99,9% då det ska till ett mirakel ifall Vancouver ska gå om. Jag räknar med att spelarna inte tar ut sig alltför mycket och försöker som vanligt bjuda publiken på det lilla extra i såna här lägen. Ducks är ett lag som skjuter en hel del, vilket man också gjort de senaste matcherna. Man har dock varit ute på en liten roadtrip och ska inatt spela hemma för första gången på drygt två veckor och bara det borde bli en liten injektion. Dessutom har lagen alltid en tendens att spela offensivt första matchen efter en lång bortaturné, samtidigt som att det kan bli lite stimmigt i det defensiva jobbigt. Det lär det också bli med tanke på att man som sagt inte har något värre att spela  för. Jag gissar på att man inte täcker det där skottet som man hade täckt i ett slutspel osv. Det är roligare med anfallshockey än att spela i egen zon och Ducks är i grunden ett offensivt lag som utan problem kan skapa problem hos Oilers-försvaret. Man ska lätt komma upp till 30 skott minst ikväll.

edmonton_200x200Edmonton har vi inkluderat en hel del på slutet i olika former. Senaste gången vann vi faktiskt på dem i ett skottspel och den här gången hoppas vi på samma lycka. Oilers är inget lag som skjuter mycket och man släpper inte till så mycket skott mot egen kasse som ett bottenlag normalt sett gör. Tempot är ganska lågt i deras matcher och ofta är det ganska snålt med skott, men på slutet har det verkligen varit tvärtom för deras del. Man är otroligt offensiva och för tillfället besitter man faktiskt en ganska bra form, vilket man inte kan tro med tanke på att man inte har ett dugg att spela för. Mål gör man dock och chanser i mängder har skapats på slutet med bud på fler dessutom. Inatt kommer möta ett offensivt lag förhoppningsvis och så länge Edmonton spelar som de gjort senaste matcherna så är jag inte orolig för detta spela. Man lär fiska en hel del och det kommer bli såkallad ”hawaiihockey”. Det skulle förvåna mig ifall Edmonton inte kommer upp till minst 30 skott även dem och då sitter detta plättlätt.


Det handlar om två lag som inte har något att spela för och jag räknar med att det blir en offensiv drabbning. Oilers brukar ha svårt att skapa chanser mot Ducks, men idag är det annorlunda förutsättningar. Mitt spel blir alltså över 57.5 skott till oddset 1.85 hos bwin. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden