Anaheim tar inatt emot Edmonton hemma i Honda Center och för mig finns det bara ett spel i den här matchen. Ducks har spelat bra på slutet, men slarvade bort ett poäng förra matchen mot Arizona och tar snabb revansch idag.

  • Match: Anaheim – Edmonton
  • Speltips: Anaheim
  • Odds: 1.90 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 12/11, 04.05

anaheim_ducks_200x113Anaheim har spelat upp sig de sista veckorna och man har fått igång maskineriet igen efter en otroligt tung start där man faktiskt blev nollade i fem av de första åtta matcherna. Nu verkar det dock vara lite ändring på det och trots att man egentligen gav bort två poäng till Arizona förra matchen så kommer jag att backa Ducks idag. Just förra matchen tror jag de flesta i Anaheim vill glömma och bara få sin revansch så fort som möjligt. Man spelade ut Arizona den första perioden och tog en tidigt 2-0 ledning. I den andra perioden hände något och man fick förmodligen den gamla hederliga vattenskallen vilket gjorde att Arizona kunde vända på steken med tre raka mål innan andra var över. I sista tog man tag i det och fick tillslut in kvitteringen strax innan full tid. Väl i sudden så gör Ryan Getzlaf ett dropp i mittzon till en fristående Mikkel Bödker i Arizona som sedan avgör på det efterföljande friläget. Man har ändå sista tiden spelat så pass bra förutom den andra perioden att jag väljer att fortsätta tro på Ducks. Man är ett topplag och man måste fortsätta vinna om man ska haka på toppstriden i sin division. Jag tvekar inte heller på att man får det tufft idag utan Edmonton kommer få äta upp misstagen man gjorde i förra matchen. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund och man saknar Sekac, Rakell och Despres.

edmonton_200x200Edmonton fortsätter att vara väldigt oförutsägbara. Det är väl det enda som är lite oroande inför nattens match. Man kan ena matchen göra en helt briljant insats för att sedan matchen efter vara helt borta igen. Det är väl också lite av det syndromet de haft de senaste säsongerna och kanske beror det på att man har ett ungt lag. Dock inte ett orutinerat lag då många har varit med i ett par säsonger nu. Det ska även sägas att jag tycker laget ser klart vassare ut iår än vad man gjorde förra säsongen. Dessutom tycker jag skadan på Connor McDavid påverkat lite. Man har fortfarande ett bra lag offensivt sett, men har inte alls haft samma utdelning de två senaste som man haft tidigare. Eberle är tillbaka nu och det är positivt, men det tror jag inte räcker borta mot tunga Anaheim. Att Oilers dessutom är svagare på resande fot är såklart en fördel för oss. Man har inte heller haft det lätt mot Anaheim de senaste åren och statistiken ljuger sällan när man möts så ofta som man gör. Anaheim har vunnit åtta av de tio senaste inbördes mellan lagen. Det kommer bli tufft för Oilers även idag. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund och man saknar Justin Schultz, Rob Klinkhammer och ovan nämnde McDavid.

Anaheim is 4-1 SU in its last 5 games
Anaheim is 4-1 SU in its last 5 games at home
Anaheim is 11-2 SU in its last 13 games when playing Edmonton
Anaheim is 5-0 SU in its last 5 games when playing at home against Edmonton
Edmonton is 2-6 SU in its last 8 games
Edmonton is 3-13 SU in its last 16 games on the road


Jag tycker helt enkelt att Anaheim är ett mycket stabilare lag än Edmonton just nu. Senaste matchen för Ducks var slarv och tillfälligheter och det upprepar man inte igen. Mitt spel blir alltså Anaheim att vinna under ordinarie tid till oddset 1.90 hos Bwin. Insatsen landar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden