Vinnaren av Western Conference Anaheim Ducks fick sjundeplacerade Winnipeg Jets som uppgift i åttondelsfinalen. Det kommer inte bli en dans på röda rosor för favoriterna Ducks då Jets har hittat en storform innan slutspelet och avslutade riktigt starkt. Inte nog med har Jets varit med i samtliga möten mot Ducks den här säsongen och stört dom ordentligt. Kan Jets fortsätta med det eller blir Ducks för starka?

  • MatchAnaheim Ducks – Winnipeg Jets
  • Liga: NHL
  • Speltips: Över 5,0 mål
  • Odds: 1,78 @ Betsafe
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 17/4, 04:30

Startande målvakter:
Ducks:
Jets:

anaheim_ducks_200x113V.S winnipeg_200x200

Ducks slutade på den placering laget hade som målsättning innan säsongen. Det vill säga vinna Western Conference. Laget spelade ihop hundranio poäng efter åttiotvå grundomgångar och vann konferensen tack vare fler segrar under ordinarie speltid eller under förlängning. Jämfört med tvåan St. Louis Blues som även dom landade på hundranio poäng.
Säsongen summerades med femtioen segrar, varav sexton efter övertid/straffar och trettioen förluster, varav sju efter övertid/straffar, 51-24-7. Målskillnaden landade på 236-226 och gav ett snitt på 5,63 mål per match.

Hemma i Kalifornien och i Honda Center är Ducks oerhört starka. Efter lagets fyrtioen hemmamatcher spelades det ihop femtiofem poäng. Det räckte för att sluta som Western Conference fjärde bästa hemmalag. Ducks gjorde i stort sätt lika många mål som laget släppte in på både hemma och på bortaplan under säsongen. Målskillnaden på hemmaplan landade på 117-110. Ett snitt på 5,53 mål per match.

Ducks avslutade säsongen med en 2-1 seger borta mot avsågade Arizona Coyotes och bröt därmed sin förlustsvit på två raka nederlag.

Ducks kommer till spel utan:
N. Thompson (spelar ev inatt)
S. Souray

_________________________________________________________________________________

Jets såg länge ut att missa slutspel. Men när sluttampen av säsongen kom allt närmare så höjdes spelet från Jets sida mer och mer. Laget avslutade oerhört starkt med poäng i fem raka matcher, varav fyra matcher resulterade i en seger. Med fjorton omgångar kvar vann Jets tio av dessa och där var skillnaden för slutspel eller inte.

Jets slutade tillslut på en sjunde plats i Western Conference med nittionio inspelade poäng efter åttiotvå omgångar. Däremot blev laget sämst rankad i Central Division och fick därmed Ducks i åttondelsfinalen.
Jets statistik under säsongen slutade med fyrtiotre vinster, varav elva efter övertid/straffar och trettionio förluster, varav tretton efter övertid/straffar, 43-26-13.
Under grundserien spelade Jets emellanåt riktigt målrikt och ibland otroligt målsnålt. Det resulterade i en målskillnad på 230-210 och ett snitt på 5,36 mål per match.

På bortaplan visade Jets upp ett stabilt och säkert spel. Laget vann tjugo av sina tjugoen bortamatcher, 20-13-8. Det räckte för att spela ihop fyrtioåtta poäng och laget blev Western Conference sjunde bästa bortalag.
Jets spelade något mer målsnålt och en målskillnad på 102-110 gav ett snitt på 5,13 mål per bortamatch.
Jets avslutade även säsongen starkt på bortaplan och vann fyra av dom sex sista bortamatcherna.

Jets kommer till spel utan:
M. Perreault (spelar ev inatt)
P. Postma
G. Clitsome

Tre möten under grundserien.
Där vann Ducks samtliga fighter men det var inga lätta segrar laget fick. Två segrar kom efter övertid eller straffar.

12.01.15NHLAnaheim DucksWinnipeg Jets5 : 4
(4 : 4)
14.12.14NHLWinnipeg JetsAnaheim Ducks1 : 4
07.12.14NHLWinnipeg JetsAnaheim Ducks3 : 4
(3 : 3)

Mellan Ducks och Jets är det full fart som gäller. Lagen spelar oftast riktigt målrikt mot varandra och matcherna är oftast jämna. Lagen har nu spelat åtta raka matcher mot varandra med minst fem mål på resultattavlan.
Inne i Honda Center brukar det oftast bli mest målrikt. Lagens fem senaste möten där inne har slutat med totalt FYRTIOFYRA mål. Ett snitt på 8,8 mål per match. Noterbart är att Jets har vunnit tre av dessa fem matcher.

Två laddade lag som vill gå långt i Stanley Cup.
Ducks har som målsättning att vinna hela alltet men laget fick inget drömmotstånd i åttondelsfinalen. Trots att Ducks vann samtliga tre möten under grundserien har Jets spökat Ducks en hel del under säsongerna. Bortalaget har tre segrar på dom fem senaste besöken inne i Honda Center och där kan Jets göra mål. På dessa fem matcher har Jets gjort minst fyra mål i fyra av fem och ”bara” tre i den femte.
Båda lagen har en sylvass offensiv och öste in mål under säsongen. Anmärkningsvärt är att Jets släppte in färre mål än Ducks trots att det skiljde massor av placeringar mellan lagen, men lagen gjorde nästintill lika många mål.
Ducks har en del försvarsbekymmer och målvakterna har inte riktigt visat sitt rätta jag. Det kan komma att kosta när ett formtoppat Jets med slutspelshungern i bagaget står för motståndet.
En riktigt svår förstamatch att spika någon segrare och därav känns överspelet betydligt bättre.
Mitt spel blir över 5,0 mål inklusive övertid och straffar till 1,78 hos Betsafe.