Halva säsongen börjar bli spelad för dom flesta lagen i National Hockey League. I mötet mellan Anaheim Ducks – Winnipeg Jets har båda lagen spelat en match över halva säsongen och båda lagen ligger bra till i Western Conference. Lagen har bjudit på en del målkalas i dom senaste matcherna och även när lagen har möts. Blir fallet liknande i detta möte?

  • Match: Anaheim Ducks – Winnipeg Jets
  • Serie: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål 
  • Odds: 2,20 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 12/1, 03:00

Ducks bröt sin två matchers långa segersvit när laget föll i den förra matchen mot New York Rangers hemma i Honda Center med 4-1. Detta trots att Ducks var bra med i matchen när laget reducerade till 1-2 i mitten av den tredje perioden. Det hjälpte dock föga när 3-1 kom några minuter senare och 4-1 målet spikades i öppen målbur.

Förlusten innebar att Ducks har nu förlorat fem matcher på sina tio senaste och har en statistik på 5-4-1. Med den något svaga poängskörden dom senaste matcherna har Ducks fått släppa första platsen i Western Conference. Men Ducks befinner sig ändå högt upp och ligger på en andra plats med femtioåtta poäng efter fyrtiotvå spelade matcher.
Ducks är utav av lagen i NHL som har gjort flest mål. Ducks landar på hundrasexton gjorda mål och det ger ett snitt på 2,76 mål per match. Försvarsspelet har inte varit det bästa och med hundrafjorton insläppta ger det ett snitt på 2,71 mål per match.

Hemma i Honda Center är Ducks alltid att räkna med. Efter tjugotvå hemmamatcher har laget tagit trettioen poäng. Det gör Ducks till Western Conference fjärde bästa hemmalag. 
På dessa matcher har det fallit mål. Totalt hundratretton stycken, 57-56 och det ger ett snitt på 5,13 mål per match.
Ducks har tre segrar och två förluster på lagets fem senaste hemmamatcher. Noterbart är att på dessa fem matcher har två matcher slutat över 5,5 mål.

Ducks kommer till spel utan:
E. Brewer
S. Souray

anaheim_ducks_200x113 V.S winnipeg_200x200

Jets kommer till spel med en seger i ryggen. Laget besegrade i sin senaste match Los Angeles Kings med 5-4 efter straffar på bortaplan. En svängig match där Jets tappade en 3-0 ledning under den första perioden till underläge 4-3 i mitten av den tredje perioden. Men Jets hämtade sig och kvitterade till 4-4 för att sedan vinna straffläggningen.

Segern innebär Jets femte på sina tio senaste matcher, 5-4-1. Det har dock bara blivit två segrar på lagets sex senaste matcher. Trots den lite mindre poäng tagna tiden placerar sig Jets trots allt på slutspelsplats. Efter fyrtiotvå spelade matcher står laget på fyrtionio poäng och ligger på en sjätte plats i Western Conference.
Jets har även dom gjort mål den här säsongen. Inte lika bra som dom flesta lagen i Western Conference men med hundranio mål gjorda snittar laget 2,59 mål per match. Däremot har laget haft ett stabilt försvarsspel med endast hundrafyra insläppta mål, vilket är tredje minst i Western Conference. Det ger ett snitt på 2,47 mål per match.

Bortaspelet har varit ruggigt bra från Jets sida den här säsongen. Bortaspelet har varit såpass bra att Jets är Western Conference bästa bortalag med sina tjugoåtta poäng på tjugoen spelade matcher.
Jets har spelat något målsnålare på bortaplan än hemma. Med en målskillnad på 53-48 snittar Jets sina bortamatcher på 4,80 mål.
Jets har tre segrar på sina fem senaste bortamatcher. Noterbart är att samtliga fem matcher har innehållit minst fem mål, varav fyra har slutat med minst sex mål inblandat.

Jets kommer till spel utan:
J. Trouba
G. Clitsome
M. Stuart

Säsongens tredje möte.
Den första matchen vann Ducks med 4-3 efter övertid på bortaplan.
I den senaste matchen vann även då Ducks på bortaplan, fast då med 4-1.
På lagens tio senaste möten har det slutat med fem segrar vardera. Noterbart är att fem matcher har slutat över 5,5 mål, och ytterligare tre matcher har slutat på exakt fem mål.
Lagens fem senaste i Honda Center har slutat med två segrar för Ducks och tre för Jets. Noterbart är att tre matcher har slutat över 5,5 mål och ytterligare en match har stannat på exakt fem.

Blir även det tredje mötet målrikt?
Det är vad jag har tänkt mig. På grund av att båda lagen har haft en knacklig defensiv den senaste tiden. Ducks har släppt in tretton mål i sina fyra senaste matcher medan Jets inte är mycket bättre som har släppt in tolv. Men till det positiva för lagen så gör dom ju nästan lika många. Ducks har gjort nio mål i sina tre senaste och Jets åtta i sina tre senaste.
Båda lagen är skickliga på hemmaplan respektive bortaplan. Där Western Conference fjärde bästa hemmalag möter Western Conference bästa bortalag.
Lagens senaste möten har varit målrika historier och det är inte många möten som slutar under fem mål. Vi måste gå tillbaka åtta möten innan det blev en match mindre än fem mål.
Med två målglada lag för stunden och två lag som vars defensiv inte riktigt fungerar så ser jag överspelet som några tiondelar för högt.
Sen kommer Ducks att hylla Teemu Selänne och hissa hans tröja nummer åtta innan matchen. Publiken och spelarna kommer vara i extas innan och under matchen, och Ducks kommer göra allt för att vinna åt Selänne. Jets däremot kommer ge allt för att förstöra ögonblicket för Ducks och deras  fans.
Mitt spel blir därmed över 5,5 mål till 2,20 hos Unibet.