Två slutspelsjagande lag drabbas samman i nattens NHL. Anaheim Ducks behöver få igång målskyttet för att slutspel ska bli verklighet. Och att då få möta ett Toronto Maple Leafs på hemmaplan som titt som tätt läcker som ett såll. Något som öppnar upp att offensiven skall fungera?

  • MatchAnaheim Ducks – Toronto Maple Leafs
  • Liga: NHL
  • Speltips: Över 5,0 mål
  • Odds: 1,83 @bet365
  • Insats: 3,5/5 units 
  • Spelstopp: 7/1, 04:00

Startande målvakter:
Ducks:
Maple Leafs:

Ducks har kommit igång på allvar och efter segern över Winnipeg Jets med 4-1 på hemmaplan är nu Ducks uppe i sex raka matcher med poäng i. Därav har laget vunnit fyra av dessa. Sett över lagets tio senaste har det resulterat i fem segrar och fem förluster, 5-3-2.
Men trots den tongivande trenden ligger Ducks utanför slutspelsplats. Vi finner Ducks på en elfte plats i Western Conference med trettionio inspelade poäng efter trettioåtta spelade omgångar. Laget har förvisso bara ett poäng upp till närmsta slutspelslag.
Det största dilemmat Ducks har haft under säsongen har varit målskyttet. Det har bara blivit sjuttiotre mål på dessa trettioåtta matcher och det är sämst i hela ligan. Ett snitt på nästan pinsamma 1,92 mål per match.

Hemma i Honda Center har målskyttet fungerat bättre än på bortaplan i alla fall. Det har blivit fyrtiosju mål på nitton hemmamatcher, vilket ger ett målsnitt på 2,47 mål per match.
Ducks har dessutom spelat ihop tjugofyra poäng på hemmaplan och är Western Conference nionde bästa hemmalag.
Ducks har två raka hemmasegrar i dagsläget efter segern över Jets senast.

Ducks kommer till spel utan:
K. Helgesen
C. Fowler
S. Despres

anaheim_ducks_200x113 V.S toronto_200x200

 

Toronto Maple Leafs säsong har inte varit märkvärdig. Formen är däremot uppåtgående med tre segrar på lagets fyra senaste matcher. Sist besegrades St. Louis Blues med 4-1 på hemmaplan. Segern var också lagets sjätte på dom tio senaste matcherna, 6-2-2.
Det räcker dock inte till att nå slutspelsplats. Maple Leafs befinner sig långt nere i Eastern Conference. Laget har en trettiosju poäng efter trettiosju matcher och har sju poäng upp till slutspel.
Målrikt är något som Maple Leafs har varit under säsongen. Med målskillnaden 99-103 snittar lagets matcher på 5,45 mål per match.

Bortaspelet har kommit igång på allvar. Maple Leafs har fyra segrar på lagets fem senaste bortamatcher och har nu tagit åtta segrar av lagets nitton bortamatcher. Totalt har laget spelat ihop arton poäng och är med dessa poäng Eastern Conference tolfte bästa bortalag.
På bortais spelar Maple Leafs målsnålare än på hemmaplan. Laget har ett målsnitt på 4,94 mål per bortamatch och har spelat fem av nitton bortamatcher över 5,5 mål.
Den sista tiden har målen lossnat på bortaplan och på Maple Leafs fem senaste bortamatcher har det blivit hela trettio mål, vilket ger ett snitt på sex mål per match. Där Maple Leafs har stått för nitton av dessa trettio kassar.

Maple Leafs kommer till spel utan:
B. Froese (spelar ev inatt)
J. Reimer (spelar ev inatt)
N. Horton
N. Spaling
G. Sparks
S. Robidas

Säsongens första möte mellan klubbarna.
Förra säsongen möttes lagen två gånger. Det resulterade i en seger vardera på hemmais. Ducks vann med 4-0 och Maple Leafs med 6-2.
Sen säsongen 1998-1999 har lagen möts sexton gånger. Det har slutat med fem segrar för Ducks och Maple Leafs. Noterbart är att tretton matcher av dessa sexton har innehållit minst fem mål.
Inne i Honda Center har Ducks tre segrar och Maple Leafs tre av lagens sex möten. Noterbart är att fyra matcher har slutat med minst fem mål på resultattavlan.

Två slutspelsjagande lag som möter varandra.
Det är även två lag som möts relativt sällan och känner varandra inte speciellt väl. Något lagen har gemensamt är däremot spelstilen. Båda lagen vill spela offensivt och vill vara det spelförande laget. Skillnaden mellan lagen den här säsongen är att Ducks målskytte inte har fungerat alltför väl medan Maple Leafs är godkänd.
Något som kommer underlätta för Ducks i nattens möte är att Maple Leafs har ett svagt försvarsspel, samtidigt som dom sista bortamatcherna för Maple Leafs har varit målrika.
Mötena mellan Ducks och Maple Leafs är oftast målrika och sedan säsongen 1998-1999 har tretton av sexton möten innehållit minst fem mål.
Nu blir det en match med två lag som måste gå för segern för att haka på slutspelståget och inget lag kommer vilja backa hem. Ducks får en förträfflig uppgift att fortsätta målskyttet på hemmaplan med åtta mål på dom två senaste hemmamatcherna medan Maple Leafs målform på bortais är ofantligt stark. Totalt nitton mål framåt på dom fem senaste bortamatcherna.
Därav blir mitt spel över 5,0 mål inklusive övertid och straffar till 1,83 hos bet365.