Det vankas stormöte när San Jose Sharks åker till Honda Center för att möta serieledande Anaheim Ducks. Ett Ducks som förlorade lagets senaste match kommer få det tufft när formstarka Sharks ska stå på andra sidan av isen. Sharks har hela fem raka segrar och en otroligt målform. Ska Ducks stå emot här måste laget göra mål. Kommer det att fixa sig eller tar Sharks en ny seger?

  • Match: Anaheim Ducks – San Jose Sharks
  • Serie: NHL
  • Speltips: Över 5,5
  • Odds: 2,21 Betsafe
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 23/12, 04:00

Ducks åkte på en rejäl smäll i den senaste matchen. Laget mötte Ottawa Senators på bortaplan. En jämn match på förhand blev inte så jämn när Senators hade skaffat sig en 4-0 ledning i slutet av de andra perioden. Ducks kom dock igen via två snabba mål men nästan lika snabbt kom 5-2 och det var kört för Ducks del. Matchen slutade tillslut 6-2 till Senators.

Förlusten innebar Ducks andra på lagets tre senaste matcher men har på sina tio senaste matcher annars åtta segrar och två förluster, 8-2-0.
En grym form har laget haft och det har hjälpt att hålla kvar förstaplatsen i Western Conference. Ducks står på fyrtionio poäng efter trettiofem spelade omgångar. Det är dock bara ett poäng ner till tvåan Chicago Blackhawks som dessutom har en match mindre spelad.
Ducks är ett av lagen som har gjort mängder av mål under årets säsong. Hela hundraen stycken och det är näst flest i Western Conference. Däremot har laget släppt in ofantligt många också, totalt nittiosex. Vilket är flest av samtliga topp tio lag.

I Honda Center går laget starkt. Efter sexton spelade hemmamatcher har Ducks tagit poäng i tretton matcher och har avgått med segern i tio av dessa matcher. Det leder till att Ducks har spelat ihop tjugotre poäng och är Western Conference femte bästa hemmalag.
På hemmaplan har matcherna däremot blivit något målsnålare och med en målskillnad på 43-40 snittar Ducks sina hemmamatcher med 5,18 mål.
Ducks vann sin senaste hemmamatch mot Edmonton Oilers. Det var lagets tredje raka hemmaseger och har på sina fem senaste hemmamatcher fyra segrar och en förlust.

Ducks kommer till spel utan:
H. Lindholm (spelar ev inatt)
F. Beauchemin
C. Perry (tveksam till spel)
K. Palmieri
E. Brewer
S. Souray

anaheim_ducks_200x113 V.S san_jose_200x163

Sharks går fram som ett ånglok under december månad. Laget vann sin senaste match hemma mot St.Louis Blues. En tung skalp då kvitteringen till 2-2 kom med endast tjugoen sekunder kvar att spela av matchen. Grädden på moset kom i förlängningen då Sharks avgjorde i powerplay.

Segern var Sharks femte raka och inte nog med det så har laget radat upp nio segrar på lagets tio senaste matcher, 9-1-0.
En mycket stark form och Sharks har närmat sig den absoluta toppen med stormsteg efter en något tveksam inledningen av säsongen.
Sharks står nu efter att ha spelat trettiofyra matcher på fyrtiotvå poäng och ligger på en femte plats i Western Conference.
Även Sharks är ett målfarligt lag och har mäktat med att göra nittiosju mål under säsongen. Laget har haft en något stabilare defensiv och har släppt in åttiosju mål.

På bortaplan har Sharks vunnit lika många matcher som laget har förlorat. Med tjugo poäng efter arton bortamatcher är Sharks Western Conference sjätte bästa bortalag.
På dessa bortamatcher har det totalt blivit nittioåtta mål och det ger ett snitt på 5,44 mål per match.
Sharks förlorade sin senaste bortamatch mot Edmonton Oilers med 2-1. Laget har på sina fem senaste bortamatcher två segrar och fem förluster.

Sharks kommer till spel utan:
M. Brown
M. Nieto
T. Kennedy
R. Torres

Dags för säsongens tredje fight!
Lagen har haft en hemmamatch vardera under dom två första mötena. Det gemensamma med matcherna är att Sharks har gått segrande ur båda. Den första matchen vann Sharks med 4-1 i Honda Center medan att vinna med 6-4 i den senaste matchen på hemmaplan.
På lagens tio senaste möten har det slutat med tre segar för Ducks och sju för Sharks. Noterbart är att sex matcher har slutat över 5,5 mål.
Lagens fem senaste möten i Honda Center har resulterat i två segrar för Ducks och tre för Sharks. Noterbart är att fyra av dom fem matcherna har slutat över 5,5 mål.

Två formstarka lag ska göra upp.
Ett lag med åtta segrar av tio möjliga mot ett lag som har nio segrar av tio möjliga. En otroligt svår utgång att förutspå mellan dessa två.
Vad som däremot verkar vara något enklare är lagen brukar göra mål. Ducks har gjort näst flest mål i Western Conference och har på sina fem senaste hemmamatcher mäktat med att göra fjorton mål. Att då möta ett nästintill lika målfarligt Sharks som har gjort nittiosju mål under säsongen.
Men det är framförallt ett Ducks försvarsspel som spökar. Laget har släppt in överlägset flest mål av samtliga topp tio lag i Western Conference. Ingen bra siffra om det börjar jävlas i målfabrikationen.
Att då få svårspelade Sharks på besök kommer bli en tung uppgift. Ducks har endast tre segrar på lagens tio senaste seriematcher och har svårt att hålla tätt mot Sharks. På säsongens två möten har det redan blivit tio insläppta.
Inbördes mötena talar för en målrik tillställning. Då bland annat lagens fem av sex senaste möten i Honda Center har slutat med minst sex mål på tavlan.
Ett Sharks som har haft det relativt lätt mot Ducks den senaste tiden får då en god möjlighet att ta sin sjätte raka seger och haka på i toppen. Men ett Ducks som inte kommer vika ner sig och vill absolut inte förlora den tredje raka mot Sharks den här säsongen.
Men för att ett av lagen ska vinna kommer det sannolikt att behövas en del mål. En nackdel för Ducks är att laget saknar tre ordinarie backar och målvakterna blandar och ger.
Mitt spel blir därför över 5,5 mål till alldeles för höga 2,21 hos Betsafe.