Endast tre matcher i nattens NHL och jag fastnar mötet mellan Anaheim Ducks – Ottawa Senators. Där hemmalaget kommer till spel med en fin form och har nu tre raka segrar. Bortalaget Senators vill inte vara mycket sämre och har nu närmast två raka segrar. Däremot brukar Senators ha det otroligt svårt mot Ducks och har endast en seger på lagens fem senaste möten. Slutar det ännu en gång med en Ducks seger?

  • Match: Anaheim Ducks – Ottawa Senators 
  • Speltips: Anaheim Ducks
  • Odds: 1.83 @ Expekt
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 26/2, 04.00

Startande målvakter:
Ducks: J. Gibson
Senators: A. Hammond

Ducks besegrade Detroit Red Wings i lagets förra omgång med 4-3 efter straffar. Detta efter att ha vänt ett 0-2 underläge till ledning 3-2 under slutperioden för att sedan släppa in en kvittering. I straffläggningen kunde Ducks behålla kylan och ta sin tredje raka seger.
På lagets tio senaste matcher har det blivit fem segrar och fem förluster, 5-4-1.
Innan laget hittade formen igen kom det alldeles för många förluster och dom förlusterna har blivit kostsamma i dagsläget då Nashville Predators har ryckt i toppen av Western Conference. Ducks ligger på en andra plats med åttiotre poäng efter sextioen omgångar och har sex poäng upp till Predators.

Inne i Honda Center går Ducks otroligt starkt. Laget har tagit fyrtiotre poäng efter trettioen spelade hemmamatcher och är Western Conference fjärde bästa hemmalag. Det via en statistik på tjugo segrar, varav åtta efter övertid/straffar och elva förluster, varav tre efter övertid/straffar.
Ducks har på lagets fem senaste hemmamatcher två segrar och tre förluster.

Ducks kommer till spel utan:
J. Sekac (spelar troligen inatt)
N. Thompson (spelar ev inatt)
F. Andersen
M. Beleskey
S. Vatanen
S. Souray

anaheim_ducks_200x113V.S ottawa_200x240

Senators har även dom funnit på en god form. Laget besegrade nu sist Florida Panthers på hemmaplan med 4-1 och tog sin andra raka seger. Inte nog med det så tog Senators poäng i den femte matchen av dom sex senaste.
På lagets tio senaste matcher har det resulterat i fem segrar och fem förluster, 5-4-1.
Den godkända poängproduktionen på slutet har gett laget en liten gnutta av hopp att kunna nå slutspel. Senators ligger på en tolfte plats i Eastern Conference med femtioåtta poäng efter femtiosju matcher. Det är däremot nio poäng upp till närmsta slutspelslag, som i och för sig har tre matcher fler spelad.

På bortaplan har Senators inte rosat marknaden och har bara tagit tio segrar av tjugoåtta möjliga. Med en statistik på tio segrar, varav fem efter övertid/straffar och arton förluster, varav fem efter övertid/straffar är Senators Eastern Conference elfte bästa bortalag.
Senators besegrade Buffalo Sabres i den förra bortamatchen med 2-1. Det var Senators andra seger på lagets fem senaste bortamatcher.

Senators kommer till spel utan:
C. Anderson (spelar ev inatt)
J. Cowen
R. Lehner
Z. Smith
C. Neil
C. MacArthur
C. Phillips

Säsongens andra möte.
Det första mötet vann Senators med 6-2 på hemmaplan. Detta var Senators första seger över Ducks efter fyra raka nederlag.
Sett över lagens tio senaste möten har Ducks åtta segrar och Senators två.
Lagens fem senaste möten i Honda Center har resulterat i fyra segrar för Ducks och en för Senators. Noterbart är att Ducks har två raka hemmasegrar över Senators och sex segrar på dom sju senaste mötena.

Ducks vinner återigen mot ett favoritmotstånd?
Ja det ska laget bara göra. Ducks har hittat formen igen och vände starkt i den förra matchen mot Red Wings och laget visar ännu en gång en stark lagmoral. Segern var Ducks tredje raka och att då få möta ett Senators som gör sin första bortamatch efter fem raka hemmamatcher bör gynna hemmalaget.
Ducks är starka inne i Honda Center och trivs otroligt bra mot Senators. Åtta segrar av tio möjliga och sex segrar av sju möjliga inne i Honda Center mot Senators.
Senators är inget imponerande bortalag och laget saknar båda sina två målvakter och ställer tredje keepern A. Hammond i kassen som bara har spelat tre matcher hittills den här säsongen. Det ska gynna offensivt starka Ducks.
Ska Ducks lyckas äta ikapp Predators försprång ska det bara bli seger mot ett bortasvagt Senators.
Mitt spel blir Ducks som segrare till 1,83 Expekt.