Poängen blir allt viktigare i NHL’s grundserie och framförallt för det förmodade topplagen Anaheim Ducks. Laget befinner sig just nu utanför slutspel och det håller inte från varken klubbledningen eller från fansens sida. Nu gästas laget av topplaget Minnesota Wild som är inne i en tung period. Kan Ducks ta tillvara på det och närma sig slutspel?

  • MatchAnaheim Ducks – Minnesota Wild 
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Ducks
  • Odds: 1,77 @ Nordicbet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 21/1, 04,30

Startande målvakter:
Ducks:
Wild:

Ducks form får väl ses som ok. Laget föll i och för sig i den förra omgången på hemmaplan mot Los Angeles Kings med 2-3. En förlust som satte stopp för segersviten på två raka och sett över dom tio senaste omgångarna har laget sex segrar och fyra förluster, 6-3-1.
En klar förbättring i poängprotokollet, men steget till slutspel är fortsatt långt. Ducks befinner sig först på en elfte plats i Western Conference med fyrtiofem poäng efter fyrtiofyra spelade omgångar. Laget har just nu fyra poäng upp till närmsta slutspelslag. Ducks har däremot nästan allt i egna händer för att kunna nå slutspel, då man har spelat minst en matcher mindre än merparten av lagen i konferensen.

Inne i Honda Center är Ducks starka. Laget har spelat tjugofem hemmamatcher och har vunnit tretton av dessa matcher och har tagit poäng i totalt sjutton stycken. Laget har spelat ihop till trettio poäng på hemmaplan och är Western Conference sjätte bästa hemmalag.
Ducks förlorade som sagt sin senaste hemmamatch mot Kings med 2-3. Annars har laget tre segrar på dom fem senaste hemmamatcherna.

Ducks kommer till spel utan:
S. Vatanen (spelar ev inatt)
F. Andersen (spelar ev inatt)
C. Stoner
C. Fowler
S. Despres

anaheim_ducks_200x113 V.S minnesota_200x200

Wild däremot är inne i en tung tung trend. Offensiven har gått i stå och laget har blivit nollat i två raka matcher, inte nog med det har målskörden endast blivit fyra mål på dom fyra senaste omgångarna och slutligen har det dessutom blivit fyra raka förluster. Sett över lagets tio senaste matcher är ingen lysande läsning med bara tre segrar och sju förluster, 3-5-2.
Tur för Wild är att säsongen har gått bra tidigare och trots formsvackan ligger laget på en femte plats i Western Conference med femtio pinnar efter fyrtiofem spelade omgångar.

Wild’s bortaspel har varit bra bitvis. Åtta segrar och tretton förluster på tjugoen bortamatcher. Det räcker för att vara Western Conference åttonde bästa bortalag med tjugotvå inspelade poäng.
Wild förlorade sin senaste bortamatch mot Nashville Predators med 3-0 och förlusten var lagets tredje på dom fem senaste bortamatcherna.

Wild kommer till spel utan:
R. Carter

Säsongens tredje möte.
Lagen har hittills haft en hemmamatch var. Det har slutat med två hemmasegrar och först vann Ducks med 4-1 i sin hemmaborg och Wild ville inte vara sämre och vann med 3-0 i sin hemmaarena.
Lagens tio senaste möten har slutat med åtta segrar för Ducks och två för Wild.
Dom fem senaste mötena inne i Honda Center har slutat med fyra segrar för Ducks och en för Wild.

Wild har stora problem mot Ducks.
Och inte blir det bättre när Wild’s form är som den är. Fyra gjorda mål på dom fyra senaste matcherna och nollat i dom två senaste. Dessutom har laget fyra raka nederlag och möter ett Ducks på uppgång. Ett hemmalag som är starka på hemmaplan och har börjat hittat vinnarspåret. Trejden av Carl Hagelin mot David Perron har slagit bra i truppen och Perron har kommit igång direkt med två mål på två matcher.
Ducks form är stigande och med två segrar på dom tre senaste omgångarna stiger självförtroendet. Laget börjar äntligen hitta nätet och det kommer mest troligt behövas inatt då laget kan sakna uppemot fyra backar och sin första målvakt.
Ducks är bättre än vad tabellen visar och trenden visar även det. Att nu möta ett Wild med ett sargat självförtroende samtidigt som Ducks trivs ofantligt bra mot Wild. Eller vad sägs om åtta segrar på lagens tio senaste möten och fem segrar av dom sex senaste mot Wild på hemmaplan.
Hemmalaget ger Wild sin femte raka förlust och jag spelar hemmasegern inklusive övertid och straffar till 1,77 hos Nordicbet.