Endast två matcher i nattens NHL. Men en riktigt tungviktsmatch är den ena då Anaheim Ducks tar emot Los Angeles Kings i Honda Center. Ducks som har förlorat tre raka matcher efter förlängning eller straffläggning. Medan Kings kommer till spel med två segrar på lagets tre senaste. Vilket lag är starkast i tungviktsmötet?

 

  • Match: Anaheim Ducks – Los Angeles Kings
  • Serie: NHL
  • Speltips: Money line Ducks
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 13/11, 04:30

Startande målvakter: 
Ducks: F. Andersen Matcher: 10 Impm: 1,56 Räddningsprocent: 94,3%
Kings: Matcher: Impm: Räddningsprocent:

Ducks kommer till spel med tre raka förluster efter övertid eller straffar. Laget spelade senast på hemmaplan mot Vancouver Canucks. En match som var jämn under den första perioden och ställningen var 0-0. I den andra perioden tog Canucks över något men det var Ducks som gjorde 1-0. Canucks skulle däremot kvittera innan den andra perioden var slut. Ett resultat som stod sig matchen ut och gick till straffar där Canucks drog det längsta strået och vann.

Ducks har tagit poäng i fem raka matcher och har på lagets tio senaste matcher fem segrar och fem förluster, varav tre efter övertid/straffar, 5-2-3.
Trots lagets senaste förluster så ligger Ducks på en tredje plats i Western Conference. Detta med tjugotre inspelade poäng efter sexton spelade matcher. Laget är endast ett två poäng bakom serieledarna Vancouver Canucks.

Hemma i Honda Center har Ducks lika många segrar som förluster. Fyra segrar, fyra förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 19-15 gör att Ducks har spelat till sig elva poäng på hemmaplan. Det leder till att Ducks är Western Conference femte bästa hemmalag.
Ducks har något oväntat fyra raka nederlag på hemmaplan och endast en seger på lagets fem senaste matcher.

Ducks kommer till spel utan:
C. Fowler (spelar troligen inatt)
C. Perry
F. Beauchemin
M. Fistric
J. Gibson
B. Lovejoy
K. Palmieri
S. Souray

anaheim_ducks_200x113 V.S los_angeles_200x242

Kings börjar allt mer nå upp sig ur lagets formsvacka då det radades upp fyra raka förluster. Nu senast besegrade Kings, Vancouver Canucks med hela 5-1 på hemmaplan. En match som Kings ägde totalt och hade redan 3-0 efter den första perioden. Laget hade till och med 5-0 innan Canucks fick in en reducering och fina till slutresultatet. Segern innebar att Kings nu tagit poäng i tre raka matcher.

Kings har på lagets tio senaste matcher fem segrar och fem förluster, varav två efter övertid/straffar, 5-3-2.
Med nitton inspelade poäng efter femton spelade matcher för Kings del befinner sig laget på en sjätte plats i Western Conference. 

Bortaplan är inte där Kings trivs under den här säsongen i säsongsinledningen. Med endast en seger, fem förluster, varav två efter övertid/straffar och en målskillnad på 11-18 är Kings Western Conference näst sämsta bortalag. 
Kings vann sin första bortamatch i lagets senaste bortamatch. Då besegrades Dallas Stars med 3-1. Annars har Kings endast tagit poäng två av sina fem senaste bortamatcher.

Kings kommer till spel utan:
R. Regehr
S. Voynov

Säsongens första fight lagen emellan.
Förra säsongen möttes lagen fyra gånger innan slutspelet. Det resulterade i fyra segrar för Ducks som bland annat vann tre av fyra matcher på bortaplan. Däremot drog Kings det längsta strået när lagen möttes i slutspelet och vann en otroligt jämn matchserie med 4-3 i matcher.

Ska Ducks lyckas vända sitt oflyt inatt?
Ja jag tror det. Detta trots att laget har en drös med spelare borta. Men trots det har Ducks ett otroligt starkt lag och med en storspelande Fredrik Andersen i kassen kan detta bära vägen.
1: Ducks har haft lite oflyt i lagets senaste matcher trots att laget har stått upp bra och varit med i matcherna så har inte pucken studsat deras väg. Bland annat via tre raka förluster efter övertid och straffar.
2: Ducks trivdes otroligt bra under grundserien förra året mot Kings. Framförallt på bortais och laget vann samtliga fyra matcher mot Kings. Men föll mot Kings i slutspelet. Kings var omutbara till slut och vann hela Stanley Cup.
3: Ducks har fyra raka nederlag på hemmaplan. Att Ducks förlorar fyra raka hemmamatcher i Honda Center händer inte ofta och att det blir fem raka har jag svårt att se. Trots att Kings vann komfortabelt i lagets senaste match har bortaspelet varit en katastrof och laget har ordentliga problem med att göra mål på bortaplan. 

Ett Ducks som är revanschsugna för den senaste tidens spel och missvisande resultat. Men framförallt revanschsugna efter att laget åkte ut i slutspelet mot just Kings, Där Ducks förlorade tre av fyra matcher på hemmaplan och kommer ge allt för att ta tillbaka tronen på hemmaplan mot Kings. 
Jag trotsar Ducks skadeproblem och laget återfår C. Fowler är viktigt för Ducks. Med Kings svaga bortaspel och problem med målskyttet och att möta Andersen i storform gör att jag väljer att spela Ducks inklusive övertid och straffar till 1,90 hos bet365